De ce nu susține Fondul Proprietatea reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă?

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic De ce nu susține Fondul Proprietatea reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă?

De ce nu susține Fondul Proprietatea proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă?

Daniela Lulache

“Fondul Proprietatea este foarte consecvent strategiei şi politicii sale din ultimii ani. Este clar că politica Fondului Proprietatea este de îndestulare a acţionarilor săi pe orice canale şi ne uităm aici la programul de vânzări, de răscumpărări, de acţiuni. Este clar o politică pe termen scurt! Această politică pe termen scurt nu are cum să susţină nişte proiecte pe termen lung. Acţionarii mei îmi cer securitate energetică, cer stabilitate în producţie. Noi oferim proiecte pe termen lung şi proiecte de investiţii care să satisfacă aceste nevoi. Ce sper, este că, la un moment dat, vom reuşi să găsim mecanismele prin care să conciliem interese destul de divergente”, a afirmat Daniela Lulache, Director General Nuclearelectrica, la conferința organizată de  Focus Energetic.

În urma unei întâlniri cu Greg Konieczny, CEO al Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, concluzia a fost: ‘we agree to disagree’, a dezvăluit Lulache.

Într-un comunicat recent, Fondul Proprietatea a susținut că proiectul privind construcţia Reactoarelor 3 şi 4 este nefezabil şi ar putea crea mari prejudicii acţionarilor Nuclearelectrica în cazul în care este continuat, având în vedere situaţia actuală a pieţei energiei electrice, precum şi prognozele pe termen lung.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *