Decizia acționarilor: Consultanții Dentos Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL vor asista Hidroelectrica în vederea listării doar pe Bursa de Valori București. Urmează selecția consorțiului de listare

Publicat pe Categorii Business, Esential, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Decizia acționarilor: Consultanții Dentos Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL vor asista Hidroelectrica în vederea listării doar pe Bursa de Valori București. Urmează selecția consorțiului de listare
  • Hidroelectrica vrea să achiziționeze trei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice. Cere aprobarea acționarilor, în ședința AGEA de astăzi, 10 mai, pentru servicii de consultanță juridică de tip due diligence pentru fuziuni și achiziții

Dentos Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, consultanții selectați de Hidroelectrica, vor asista compania la listarea doar pe Bursa de Valori București. Acționarii Hidroelectrica au aprobat utilizarea consultanților selectați de companie, respectiv Dentos Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, în contextul ofertei secundare de vânzare a până la 19,94% din acțiunile emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea, în vederea listării doar pe Bursa de Valori București, potrivit hotărârii AGEA, care a avut loc pe 6 mai.

De asemenea, acționarii au aprobat selectarea, pentru admiterea la tranzacționare în vederea listării doar pe Bursa de Valori București printr-o procedură competitivă, de către Fondul Proprietatea, de comun acord cu Hidroelectrica, a consorțiului de intermediere a ofertei publice inițiale urmând ca Fondul Proprieattea să suporte comisionul/onorariul consorțiului de listare, se precizează în hotărârea AGEA.

Hidroelectrica va participa la toate etapele de selecție a consorțiului de intermediere și va putea, pentru motive întemeiate, să notifice acționarilor orice decizie care contravine intereselor societății sau scopului procedurii.

Listarea Hidroelectrica este cea mai mare și așteptată listare din istoria pieței de capital din România. Fondul Proprietatea dorește să se realizeze până în trimestrul patru din acest an. “Finalizarea listării până la sfârșitul trimestrului patru din acest an este – într-adevăr – un obiectiv ambițios, dar – credem noi- realizabil”, ne-a declarat Daniel Naftali, Vicepreședinte Senior al Franklin Templeton București, Manager de Portofoliu Adjunct al Fondului Proprietatea, membru CS Hidroelectrica, într-un interviu acordat InvesTenergy.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/interviu-daniel-naftali-fondul-proprietatea-finalizarea-listarii-hidroelectrica-pana-la-sfarsitul-trimestrului- patru-din-acest-an-este-intr-adevar-un-obiectiv-ambitios-dar-credem-noi/

În ședința AGEA de astăzi, 10 mai, acționarii sunt solicitați să aprobe achiziționarea de catre Hidroelectrica a unor servicii de consultanță juridică de tip due diligence pentru fuziuni și achiziții, având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin achiziția de capacități de productie din surse regenerabile, precum și achiziția de participații/acțiuni, în special la societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice și gazelor naturale.

Cel mai mare producător de energie electrică din România are planuri mari de dezvoltare a portofoliului de furnizare a energiei electrică. Are în intenție achiziționarea a trei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice.

Având în vedere evoluțiile recente din piața de energie, constatăm apariția unor potențiale oportunități de preluare a unor companii, în special în domeniul furnizării de energie electrică. Hidroelectrica își propune să dezvolte portofoliul de furnizare prin analiza detaliată a maximum 3 societăți care activează în domeniu, în vederea unor eventuale preluări, se precizează în documentul societății ce va fi prezentat acționarilor.

Potrivit unor surse din piața energiei, citate de e-nergia.ro, Hidroelectrica ar fi interesată de achiziția Electrica Furnizare, societate ce are în portofoliu 3,5 milioane de clienți. Anul trecut, Electrica Furnizare a înregistrat pierderi de 390 de milioane de lei, pe fondul creșterii prețurilor și a costurilor de achiziție ale energiei din piață. 

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/hidroelectrica-vrea-sa-achizitioneze-trei-societati-care-activeaza-in-domeniul-furnizarii-energiei-electrice-se-cere-aprobarea-actionarilor-pentru-servicii-de-consultanta-juridica-de-tip-due-diligenc/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *