Hidroelectrica vrea să achiziționeze trei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice. Se cere aprobarea acționarilor pentru servicii de consultanță juridică de tip due diligence pentru fuziuni și achiziții

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica vrea să achiziționeze trei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice. Se cere aprobarea acționarilor pentru servicii de consultanță juridică de tip due diligence pentru fuziuni și achiziții

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are planuri mari de dezvoltare a portofoliului de furnizare a energiei electrică. Are în intenție achiziționarea a trei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice.

Având în vedere evoluțiile recente din piața de energie, constatăm apariția unor potențiale oportunități de preluare a unor companii, în special în domeniul furnizării de energie electrică. Hidroelectrica își propune să dezvolte portofoliul de furnizare prin analiza detaliată a maximum 3 societăți care activează în domeniu, în vederea unor eventuale preluări, se precizează într-un document al societății ce urmează a fi prezentat acționarilor.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, conducerea companiei are nevoie de sprijinul avocaților. Acționarii sunt solicitați, în ședința programată în luna mai, să aprobe achiziționarea de către S.P.E.E.H. Hidroelectrica a unor servicii de consultanță juridică de tip due diligence pentru fuziuni și achiziții, având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin achiziția de capacități de producție din surse regenerabile, precum și achiziția de participații/acțiuni, în special la societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice și gazelor naturale.

Consultantul trebuie să aibă experiență în asistarea cu succes a altor societăți în realizarea obiectivelor, raportat la activitatea de due diligence.

Potrivit unor surse din piața energiei, citate de e-nergia.ro, Hidroelectrica ar fi interesată de achiziția Electrica Furnizare, societate ce are în portofoliu 3,5 milioane de clienți. Anul trecut, Electrica Furnizare a înregistrat pierderi de 390 de milioane de lei, pe fondul creșterii prețurilor și a costurilor de achiziție ale energiei din piață.  

În cadrul grupului Electrica au fost anunțate noi decizii de business. Furnizare va vinde Energie Verde 1 SRL filialei Electrica Producție. Compania mamă va acorda un împrumut de 9.541.000 euro filialei de producție pentru realizarea tranzacției. Decizia Electrica de a repoziționa Electrica Energie Verde 1 SRL, în sensul preluării acestei societăți de la Electrica Furnizare, ar putea avea la bază o posibilă decizie de vânzare a firmei de furnizare, potrivit unor surse din piața energiei.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/electrica-noi-decizii-de-business-in-cadrul-grupului-electrica-furnizare-va-vinde-energie-verde-1-srl-eev1-filialei-electrica-productie-compania-mama-va-acorda-un-imprumut-de-9-541-000-euro-filia/

Conform Planului de administrare 2019 -2023, conducerea Hidroelectrica și-a propus menținerea poziției societății în domeniul producerii de energie electrică și furnizării de servicii de sistem în plan national și regional. Obiectivul este ca Hidroelectrica să fie un jucător regional în piața de energie electrică, în Europa de Sud-Est. De asemenea, compania are în plan extinderea activității prin achiziția unor capacități de producere a energiei din surse regenerabile, precum și a altor companii funcție de oportunitățile pe care piața le va oferi. 

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie de stat. Și-a bugetat pentru 2022 venituri totale de 7,4 miliarde de lei, mai mari cu 11% faţă de cele realizate în 2021. Profitul net este estimat la 2,9 miliarde lei în 2022. Compania a avut, în 202, un profit net de 3,16 miliarde lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.