Decizia acţionarilor: Nu se acordă dividende suplimentare la Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Decizia acţionarilor: Nu se acordă dividende suplimentare la Nuclearelectrica

Nuclearelectrica nu va acorda dividende suplimentare asa cum a dorit Fondul Proprietatea. Ministerul Energiei, ce reprezinta Statul Roman, acţionar majoritar al companiei, a respins cererea acţionarului minoritar Fondul Proprietatea ca SNN să distribuie suma de 438,62 milioane de lei acţionarilor, sub formă de dividende suplimentare, din rezerve, potrivit comunicatului companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) dupa sedinta AGA.

Fondul Proprietatea a cerut si in anii anteriori dividende suplimentare de la Nuclearelectrica, insa fără succes.

Actionarii au aprobat propunerea iniţială a producătorului de energie, privind alocarea pentru distribuţia de dividende a sumei de 378,91 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape întregul profit obţinut de companie în 2018, echivalentul unui dividend brut/acţiune de 1,25670615 lei.

Pentru a putea beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SNN la data de 12 iunie 2019. Data plăţii este stabilită pentru 28 iunie 2019.

Nuclearelectrica a înregistrat, în 2018, un profit net de 390,5 milioane de lei, în creştere cu 27,4% faţă de anul anterior.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *