Decizie la SNN determinată de epidemia de COVID-19: Se amână oprirea planificată a Unității 1 CNE Cernavodă

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Decizie la SNN determinată de epidemia de COVID-19: Se amână oprirea planificată a Unității 1 CNE Cernavodă
  • Amânarea efectuării opririi planificare a Unității 1 CNE Cernavodă nu afectează menținerea nivelului înalt de securitate nucleară și eficientă în operare, producția urmând să se desfășoare la parametri normali, dau asigurări reprezentanții Nuclearelectrica

Consiliul de Administrație al SNN a decis să amâne oprirea planificată a Unității 1 CNE Cernavodă. Decizia amânării opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă a fost determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de asigurare a protecției personalului și a continuității operării și producției, se precizează într-un comunicat al Nuclearelectrica transmis BVB.

În mod uzual, oprile planificate ale unităților nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. Întrucât, pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiție prin structura logistică, contractare și personal implicat, Consiliul de Administrație a decis amânarea opririi Unității 1 pentru o perioadă care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminarii cu COVID-19, se precizează în comunicat.

Măsura amânării opririi planificate, în această perioadă, este o practică comună pentru centralele nucleare care utilizează tehnologie CANDU.

Potrivit reprezentanților SNN, stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la baza o analiză internă a tuturor factorilor de impact. SNN va emite, ulterior analizei interne, un raport curent privind perioada exacta în care urmeaza să fie realizată oprirea planificată.

Amânarea efectuării opririi planificare a Unității 1 CNE Cernavodă nu afectează menținerea nivelului înalt de securitate nucleară și eficientă în operare, producția urmând să se desfășoare la parametri normali, se specifică în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *