Decizie politică pentru centrala nucleară Akkuyu și gazoductul Turkish Stream

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Decizie politică pentru centrala nucleară Akkuyu și gazoductul Turkish Stream

Lucrările la gazoductul Turkish Stream și la centrala nucleară de la Akkuyu vor continua, a fost luată o decizie politică, a declarat  ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, la finalul unei reuniuni cu omologul său rus Alexander Novak, transmite ITAR Tass.

Akkuyu„Suntem gata pentru construcția primei linii a gazoductului Turkish Stream. Acest proiect este avantajos pentru ambele țări”, a declarat Nihat Zeybekci, scrie Agerpres. „Ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, l-a asigurat pe Alexander Novak că în prezent partea turcă a eliminat toate obstacolele legale pentru construcția centralei nucleare de la Akkuyu și de asemenea sprijină proiectul Turkish Stream”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul rus al Energiei.

Potrivit Agerpres, în 2011, Turcia și compania rusă Rosatom au semnat un acord pentru a construi și opera o centrală nucleară cu patru reactoare, de 1.200 megawați, în provincia Mersin de pe coasta Mării Mediterane. Inițial, Rosatom a promis că primul reactor va fi gata până în anul 2019. În luna noiembrie a anului trecut, un avion militar rus a fost doborât de către armata turcă, ceea ce a provocat cea mai gravă criză diplomatică dintre Turcia și Rusia de după Războiul Rece. Din cauza tensiunilor apărute între cele două țări, în luna decembrie 2015, Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului Turkish Stream, o conductă de gaze care ar urma să traverseze Marea Neagră până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.