Din 2 mai, opriri planificate ale Unităților 1și 2 CNE Cernavodă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Din 2 mai, opriri planificate ale Unităților 1și 2 CNE Cernavodă

Nuclearelectrica anunță că, începand cu data de 02 mai 2017, ora 01:00, Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi deconectată controlat de la Sistemul Energetic Național pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

Potrivit unui comunicat al companiei, se vor înlocui componente aferente instalațiilor Unității1, reprezentând activități programate în conformitate cu necesitățile și procedurile centralei.

Unitatea 1 va fi reconectată la SEN în data de 5 mai 2017, perioada de oprire controlată a Unității 1 fiind corelata atât cu necesitatea realizării activităților de mentenanță, cât și cu data intrării în oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă.

În comunicat, se precizează că Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificata în data de 6 mai 2017 pentru o perioadă estimată de 30 de zile, conform planificărilor aferente fiecărei opriri programate.

În perioada opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă, se vor efectua activităţi din următoarele programe: de mentenanță preventivă/ electivă/ corectivă; de inspecţii; de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; de implementare modificări.

Reprezentanții Nuclearelectrica dau asigurări că toate lucrările atât cele aferente Unității 1, cât și cele stabilite în programul de oprire planificată a Unității 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *