Direcție de Retehnologizare la SNN pentru Unitatea 1. Șef este Romeo Urjan

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Direcție de Retehnologizare la SNN pentru Unitatea 1. Șef este Romeo Urjan

Nuclearelectrica se pregătește pentru retehnologizarea Unității 1 a CNE Cernavodă. A înființat Direcția de Retehnologizare în cadrul companiei începând cu data de 27 octombrie 2017. Constituită la nivelul sediului central al SNN, este formată din specialiști interni și este condusă de actualul Director Tehnic și de Securitate Nucleară al SNN, Romeo Urjan. Numărul de specialiști implicați va crește direct proporțional cu derularea programului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă, se precizează într-un comunicat al SNN.

Romeo Urjan are o experiență de peste 30 de ani în industria nucleară, cu expertiză în operare, securitate nucleară, management-ul proiectelor nucleare, deținând funcții de conducere atât în țară, cât și în Canada, în perioada în care a lucrat la compania Ontario Power Generation.

Înființarea Direcției de Retehnologizare reprezintă primul pas în implementarea măsurii concrete de organizare a proiectului și a planului de mobilizare a personalului SNN ca urmare a aprobării de către Adunarea Generala a Acționarilor în data de 28 septembrie 2017 a primei faze a programului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă. Această primă fază se va derula etapizat până la finalul anului 2021 și include adțtional stabilirii schemei organizaționale, extinderea numărului de ore de operare dincolo de cele 210.000 de ore de funcționare la putere nominală stabilite prin proiect și realizarea Studiului de Fezabilitate, potrivit comunicatului SNN.

“Înfiintarea Directiei de Retehnologizare este un pas concret în implememtarea acțiunilor aferente primei faze a programului de retehnologizare și are drept scop coordonarea tuturor activităților din programul de retehnologizare. Un astfel de proiect major de investiții are în primul rând nevoie de o structură internă extrem de bine definită, cu personal înalt calificat, care să gestioneze complexitatea demersurilor tehnice în limitele de timp și în bugetul stabilite prin strategie. Acționăm pentru implementarea coerentă și fluentă a acestui proiect atât pe baza datelor și necesităților SNN, dar și prin raportare la centrale nucleare din afara României care au inițiat deja programe de retehnologizare pe tehnologia CANDU. În prezent, este cel mai complex proiect de investiții al Romaniei, iar rigurozitea specifică industriei nucleare trebuie să fie dublată de o structura internă organizaționala foarte eficientă”, a declarat Cosmin Ghita, Director General al SNN.

Faza I a programului de retehnologizare reprezintă baza logistică și de operare pentru derularea fazelor II și III, implicit a contractărilor și a opririi efective.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *