Directoratul  Hidroelectrica: Managerii vizați de restructurare nu vor fi disponiblizați

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Directoratul  Hidroelectrica: Managerii vizați de restructurare nu vor fi disponiblizați

Începând cu această săptămână, Hidroelectrica are avizată o nouă structură organizatorică al cărei rol este acela de accelerare a procesului de listare și orientarea companiei către dezvoltare și investiții, anunță reprezentanții companiei, confirmând informațiile publicate în premieră de InvesTenergy.

Citește și: Schimbări în forță la Hidrolectrica în plin Provizorat! Supraveghetorii au aprobat o nouă organigramă. Se desfințează Direcțiile; membrii fostului Directorat, care au predat compania cu profit record, scoși din schemă

Într-un comunicat transmis de Hidroelectrica se precizează că “odată cu creșterea numărului membrilor Directoratului de la trei la cinci se dorește asumarea clară a răspunderii acestora pe activitățile de bază, concomitent cu flexibilizarea și debirocratizarea modului de acțiune în cadrul Hidroelectrica”. S-a constatat că suprapunerea activităților de coordonare, produsă ca urmare a funcționării unui palier  managerial, cu rol devenit incert, interpus între Directorat și funcțiile de execuție, conduce la o disipare a răspunderii și la birocratizarea modului de implementare a deciziilor la nivelul societății, se afirmă în același comunicat. Fără să se precizeze în mod direct, măsura vizează cele 6 Direcții, care sunt desființate în noua organigramă, fiind vizați cei 3 foști membri ai Directoratului, care rămân fără funcții. În comunicat se precizează că, în zona de management, reorganizarea nu presupune disponibilizări, ocupanții posturilor restructurate urmând să ocupe alte poziții în cadrul companiei, în conformitate cu pregătirea și experiența profesională proprii.

“Prin implementarea acestei măsuri organizatorice este creat un număr important de noi locuri de muncă – funcții de execuție destinate specialiștilor, în structuri cheie care asigură suportul pe termen mediu și lung pentru activitățile de mentenanță, retehnologizare, tehnic și suport producție,  proiectare, infrastructuri critice etc. În acest spirit, pentru a mări competitivitatea pe piață a Hidroelectrica, prin reorganizare se lărgește baza de specialiști a companiei cu precădere pe activități nucleu, cum sunt cele de retehnologizare și mentenanță a capacităților de producere a energiei electrice pe care societatea le deține în portofoliu”, se explică în comunicat.

Potrivit conducerii companiei, deficitul substanțial de salariați al Hidroelectrica pe zonele de specialitate anterior amintite a avut în trecut impact direct asupra obiectivelor companiei, astfel că, la 6 luni, execuția planurilor de dezvoltare era de 20,33%, din care retehnologizările reprezentau 4,50%, iar mentenanța sub 20% față de prognozatul din buget. Reorganizarea vizează recuperarea în ritm alert a ecarturilor față de obiectivele pe 2017 ale Hidroelectrica, în concordanță cu viziunea strategică a noului management al companiei.

”Hidroelectrica trebuie să rezolve un deficit acut de personal astfel încât să devină cu adevărat competitivă pe piața de energie și să se îndrepte, așa cum este normal, către zona de investiții și dezvoltare națională și chiar regională. Sunt lucruri care au fost neglijate până acum și pe care a venit momentul să le așezăm între priorități”, a   declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Intrarea în vigoare a noii organigrame se va face în etape, după consultarea cu partenerul social Hidrosind, și cu urmărirea încadrării în fondul de salarii pe anul 2017 conform Bugetului de  Venituri și Cheltuieli.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.