Schimbări în forță la Hidrolectrica în plin Provizorat! Supraveghetorii au aprobat o nouă organigramă. Se desfințează Direcțiile; membrii fostului Directorat, care au  predat compania cu profit record, scoși din schemă

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Schimbări în forță la Hidrolectrica în plin Provizorat! Supraveghetorii au aprobat o nouă organigramă. Se desfințează Direcțiile; membrii fostului Directorat, care au  predat compania cu profit record, scoși din schemă

Ultima oră. Directoratul Hidroelectrica confirmă informațiile InvesTenergy

Managerii vizați de restructurare nu vor fi disponiblizați
Începând cu această săptămână, Hidroelectrica are avizată o nouă structură organizatorică al cărei rol este acela de accelerare a procesului de listare și orientarea companiei către dezvoltare și investiții, anunță reprezentanții companiei.

Citește articolul InvesTenergy: Directoratul Hidroelectrica: Managerii vizați de restructurare nu vor fi disponiblizați 

În plin Provizorat, la Hidroelectrica se iau decizii radicale: se schimbă organigrama societății, se desființează Direcții, crește numărul membrilor Directoratului de la 3 la 5.

Potrivit unor surse autorizate, Consiliul de Supraveghere provizoriu a aprobat, în ședința de la finele săptămânii trecute, o nouă organigramă a Hidroelectrica. Directoratul va fi format din 5 membri, în prezent fiind 3, urmând să fie numiți alți 2 membri în perioada imediat următoare.

Surpriza este că în noua schemă nu mai apar Direcțiile, fiind astfel vizați foștii membri ai Directoratului – Ovidiu Agliceru, Iulian Tudor și Petronel Chiriac – care au asigurat conducerea într-o perioadă dificilă pentru Hidroelectrica, după ieșirea din insolvență, și care au încheiat mandatele cu rezultate notabile: un profit record pe 2016 de 1,5 miliarde lei și de 743,7 milioane de lei, în creştere cu 26%, în primele cinci luni ale anului în curs.

Într-un comunicat transmis de Hidroelectrica imediat după numirea actualului Directorat, condus de Bogdan Badea,  se preciza că „foștii membri ai Directoratului, d-nii Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Iulian Tudor își vor continua activitatea în cadrul societății, pe posturile ocupate înainte de îndeplinirea funcțiilor în Directorat și vor contribui alături de noua echipă managerială la optimizarea rezultatelor societății”. Astfel, de la începutul lunii iulie, Ovidiu Agliceru este Directorul Direcției Producere Energie Electrică, Iulian Tudor – Directorul Direcției  Trading Furnizare și Petronel Chiriac – Directorul Direcției Financiare.

Mai nou, aleșii acționarilor din CS s-au răzgândit și au decis să-i scoată din schemă pe membrii fostului Directorat. Dacă nu vor fi găsite alte posturi, aceștia riscă să fie concediați. Cum au fost desființate posturile vacante de manageri, foștii directori ar putea primi doar posturi de execuție, susțin surse apropiate companiei.

Administratorul special al Hidroserv, Valeriu Babău – schimbat cu Manuela Petronela Olteanu

Hidroelectrica, în calitate de unic acționar al Hidroserv, societate aflată în insolvență, a decis să facă uz de instrumentele legale ce îi revin și să procedeze la înlocuirea administratorului special al acestei societăți, Valeriu Babău. Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemulțumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurării Hidroserv, mai cu seamă în ceea ce privește eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum și a celorlalți factori ce au condus la fragilizarea societății și la intrarea în insolvență. Lipsa de coerență a planurilor propuse și lipsa unor rezultate conforme cu nivelul așteptărilor și obiectivelor stabilite, vine în contradicție cu viziunea Hidroelectrica, societate care își dorește implementarea unor măsuri urgente și curajoase pentru scoaterea cât mai rapidă din insolvență a Hidroserv, se precizează într-un comunicat al Hidroelectrica.

Postul vacant va fi ocupat, începând cu data de 29 septembrie 2017, de Olteanu Manuela Petronela, comunică reprezentanții companiei. Aceasta este licențiată în drept din anul 1999 și deține, din anul 2010, un masterat în drept civil și procesual civil aprofundat. Are experiență profesională relevantă în administrarea unor societăți aflate în insolvență – cum ar fi Electrocentrale București. A desfășurat, pe perioade mari de timp, activități de consiliere juridică, insolvență, gestionare şi valorificare participaţii și creanţe ale statului, executări silite, legi speciale etc., în cadrul unor instituții ale statului dintre care menționăm AVAS, autoritate în cadrul careia a ocupat funcția de director general al Direcției Juridice pentru mai mulți ani.

Directoratul este preocupat de salvarea Hidroserv și păstrarea nucleului de specialiști foarte bine pregătiți de care această societate dispune. Societatea de servicii are un rol crucial pentru activității necesare Hidroelectrica, așa cum sunt: montaj şi mentenanță la agregate energetice, proiectare instalații electrice, de automatizare și mecanice; montaj și întreținere instalații electrice de înaltă și joasă tensiune, construcții civile, industriale și hidrotehnice; teste de performanță și specialitate; suport tehnic și proiectare lucrări domeniul energetic; măsurători topogeodezice și topobatimetrice, etc.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

4 comentarii la “Schimbări în forță la Hidrolectrica în plin Provizorat! Supraveghetorii au aprobat o nouă organigramă. Se desfințează Direcțiile; membrii fostului Directorat, care au  predat compania cu profit record, scoși din schemă”

  1. Mult trâmbițatele performanțe ale fostei echipe manageriale s-au bazat pe reducerea inconștientă a lucrărilor de mentenanță, ducând conștient SSH Hidroserv spre faliment. Investițiile Hidroelectrica în perioada celor trei au fost ca și inexistente. Orice specialist de bun simț din Hidroelectrica vă poate spune cât de nociv a fost triumviratul Agliceru, Chiriac, Tudor. Rolul Hidroelectrica in economia Romaniei este unul deosebit de important și acesta nicidecum nu este acela de a face profituri istorice în folosul Fondului Proprietatea și în detrimentul statului român. Discutia comportă desigur mult spațiu, dar un amănunt este esențial. Cele trei personaje amintite nu au servit decât interesele lui Remus Borza, alte Fondului Proprietatea și ale unei grupări de interese total contrare României. Dacă doriți să informați corect publicul, aveți datele mele de contact. Putem porni de la ce am declarat la PRO TV in emisiunea ”Romania Te Iubesc ”

  2. Aveti perfecta dreptate domnule Critinel Popescu! Ar trebui trimisi la Fundata, nu laudati si premariti…

  3. Prea tarziu! pentru HIDROSERV! „MESERIASII” au plecat, forta de munca e ca si inexistenta fata de problemele cu care se confrunta si ei se gandesc tot la disponibilizari! Sunt total „pe langa”! Ca in tot ce fac! Pacat de tara asta….! si de copiii nostri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *