Distrigaz, acord cu ELCEN pentru plata datoriei până la finele anului

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Distrigaz, acord cu ELCEN pentru plata datoriei până la finele anului

Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN, în condițiile în care compania va achita suma datorată și penalitățile, în valoare de 11,7 milioane de lei, până la sfârșitul anului, potrivit unui protocol semnat între cele două societăți, la  Ministerul Energiei. S-a convenit totodată ca primul ordin de plată să se întocmească luni, 12 septembrie.

hands„Reprezentanții ELCEN și Distrigaz au ajuns la o înțelegere de principiu privind eșalonarea, până la sfârșitul acestui an, a sumei de 11,7 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere aferente unor facturi din anii precedenți, conform titlului executoriu obținut de Distrigaz împotriva ELCEN. Ca urmare a acestei înțelegeri, Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen, cu condiția respectării de către ELCEN a obligațiilor asumate în protocolul semnat de cele două societăți. În măsura în care RADET își va respecta obligația de a întocmi, luni, ordinul de plată pentru achitarea subvenției scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate și astfel, cel puțin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă’, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Energiei.

Reprezentanții ministerului precizează că vor continua să-și folosească toată credibilitatea pentru a media de o manieră eficientă soluționarea disputelor comerciale între diversele societăți implicate în aprovizionarea cu energie termică a Capitalei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *