Dividende de 200 milioane dolari pentru acționarii MOL

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Dividende de 200 milioane dolari pentru acționarii MOL

Acţionarii MOL vor primi dividende în valoare de 58 miliarde forinţi (aproximativ 198 milioane dolari), a decis Adunarea Generală. Se înregistrează astfel o creştere a dividendului pe acţiune cu 10,2% faţă de anul trecut, de la 567 forinţi (1,93 dolari) la 625 forinţi (2,13 dolari). Adunarea Generală anuală a acceptat totodată şi splitarea acţiunilor în raport de 8 la 1, apreciind eforturile Consiliului Director în anul financiar 2016. Cu această ocazie, a fost validat Consilul Director și membrii săi.

Preţul curent pentru o acţiune MOL (aproximativ 20.000 forinţi/ 68,25 dolari) este mai mare comparativ cu preţurile acţiunilor celorlalte companii listate la Bursa din Budapesta, în segmentul premium. O splitare a acţiunilor în general creşte veniturile şi lichidităţile, mai ales atunci când are loc într-un moment în care compania este stabilă din punct de vedere financiar şi operaţional. Un preţ mai mic rezultat în urma splitării acţiunilor le facilitează micilor acţionari posibilitatea de a avea acces şi de a tranzacţiona acţiuni MOL. Splitarea acţiunilor devine efectivă la 1 septembrie.

Adunarea Generală l-a reales pe József Molnár în calitate de membru al Consiliului Director iar pe Attila Chikán şi John I. Charody în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere. Ilona Dávid, Andrea Bártfai-Mager şi Vladimír Kestler au fost aleşi în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere.

De asemenea, Ivan Mikloš, Ilona Dávid şi Andrea Bártfai-Mager au fost aleşi membri ai Comitetului de Audit. Acţionarii au aprobat de asemenea alegerea lui Piroska Bognár, a Sándor Puskás, Tibor István Ördög şi András Tóth în Consiliul de Supraveghere în calitate de reprezentanţi ai angajaţilor.

„Am încheiat un an de succes din punct de vedere financiar şi operaţional în care am reuşit să punem bazele pentru dezvoltarea Grupului pe termen lung. În 2017, vom continua să livrăm rezultate conform obiectivelor propuse, generând fluxuri puternice de numerar. Totodată, procesul nostru transformaţional va continua. Creşterea în continuare a dividendelor şi decizia de a splita acţiunile şi de a le face mai accesibile pentru micii acţionari consolidează poziţia MOL ca fiind cea mai de bună variantă de investiţii din clasa sa”, a declarat Zsolt Hernádi, Chairman, director general al Grupului MOL.

MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.