Doi noi directori la sucursala CNE Cernavodă. Foștii șefi sunt anchetaţi de DNA

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Doi noi directori la sucursala CNE Cernavodă. Foștii șefi sunt anchetaţi de DNA

Nuclearelectrica  a anunțat schimbări în conducerea Sucursalei CNE Cernavodă ca urmare a finalizării anchetei Direcției Naționale Anticorupție  – Serviciul Teritorial Constanța, care a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru 5 persoane  și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.02.2016, pentru Directorul Sucursalei – Ionel Bucur și  Directorul Economic – Elena Marinela Negulici.

Centrala-Nucleara-Cernavoda

Ancheta preliminară a DNA a avut în vedere acțiuni sau inacțiuni legate de modul de atribuire a unui contract cadru de servicii de protecție fizică și monitorizare încheiat in 2008, concluziile anchetei DNA făcând referire la eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), se precizează într-un comunicat al Nuclearelectrica.

În acest context, în data de 19.02.2016, conducerea SNN a decis suspendarea din funcție a Directorului Sucursalei CNE Cernavodă și a Directorului Economic pe durata aplicării măsurii controlului judiciar. Față de celelalte persoane cu privire la care s-a pus în mișcare actiunea penală, SNN va acționa în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

În vederea asigurării continuității activitățtii, conducerea SNN a decis ca Marian Șerban, Directorul Centralei CNE Cernavodă, să preia atribuțiile funcției de Director al Sucursalei CNE Cernavodă și Titina Holobiuc să preia atribuțiile funcției de Director Economic.

Șerban a ocupat până în prezent funcția de Director de Centrală CNE Cernavodă Unitățile 1 si 2, coordonând direcția de producție, direcția tehnică, departamentele de control lucrări, radioprotecție, securitate nucleară și monitorizare performanțe pentru ambele unități nucleare. Are o experiență de peste 30 de ani în industria nucleara, ocupând funcții de conducere pe perioada punerii în funcțiune a ambelor unități ale CNE Cernavoda.  Titina Holobiuc este economist de profesie și are o experiență de 31 de ani în domeniul financiar-contabil, coroborat cu specificul industriei nucleare.

Faptele constatate de ancheta DNA nu au afectat și nu vor afecta în niciun fel securitatea nucleară, operarea centralei și/sau asigurarea tuturor celorlalte funcții suport aferente activității de bază, compania desfășurându-și activitatea în conformitate cu obiectivele asumate, comunică reprezentanții Nuclearelectrica.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *