Dosarul Lukoil se întoarce la procurori

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Dosarul Lukoil se întoarce la procurori

Tribunalul Prahova a dispus restituirea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti a dosarului Lukoil, cu un prejudiciu de aproape 1,8 miliarde euro.

„În baza art. 346 alin. 3 lit. c teza a II-a C.p.p., dispune restituirea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a cauzei având ca obiect acţiunea penală pusă în mişcare în dosarul nr. 254/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cauză în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Bogdanov Andrey Iurevici (…), Raţă Andrei (…); Duţu Dorel (…); Voinstev Alexey (…); Kuzina Olga (…); Dănulescu Dan (…); SC Petrotel Lukoil SA (…) şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda (…)”, se arată în decizia magistraţilor de la Tribunalul Prahova, publicată pe portalul instanţelor de judecată.

În luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată, magistraţii arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar şi că procurorii nu au indicat activitatea infracţională concretă a inculpaţilor, notează Agerpres.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată de procurorii PCA Ploieşti la data de 3 august 2015, în acesta fiind deferite justiţiei SC Petrotel Lukoil Ploieşti, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi şase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncţi din cadrul societăţii de la Ploieşti- Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administraţie al Petrotel Lukoil, Andrei Raţă, şi contabilul şef Dorel Duţu.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *