Două tancuri petroliere vor ajunge în portul Midia, să suplimenteze rezervele actuale de țiței ale rafinăriei Petromidia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Două tancuri petroliere vor ajunge în portul Midia, să suplimenteze rezervele actuale de țiței ale rafinăriei Petromidia
  • KMGI, referitor la incidentul din portul Novorossiysk: Nu sunt dificultăți în aprovizionarea cu materii prime

În contextul incidentului recent din portul Novorossiysk, care a afectat capacitatea de încărcare a țițeiului din conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC), Grupul KMG International confirmă că nu înregistrează dificultăți în aprovizionarea cu materii prime și nu există elemente care ar putea determina o reducere, în perioada următoare, a volumelor și a livrărilor de produse petroliere la nivel național, dar și în regiune.

Cu sprijinul KMG Trading, divizia de comerț cu țiței și produse petroliere, două tancuri petroliere urmează să ajungă în portul Midia, să suplimenteze rezervele actuale de țiței ale rafinăriei Petromidia, se precizează într-un comunicat al companiei. În același timp, entitatea specializată KMG Trading are experiența și capacitatea necesară pentru identificarea și asigurarea aprovizionării cu țiței a rafinăriei Petromidia, de pe piața de profil, în orice context.

Conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC) prin care Rompetrol importă țițeiul prelucrat în rafinăria Petromidia, va intra în revizie timp de 2 luni, potrivit unui anunț făcut de ministrul adjunct al Energiei din Rusia. Mare parte a livrărilor de  țiței care ajungea din zona caspică în Marea Neagră a fost oprită pe litoralul rus al Mării Negre, din cauza unor avarii la un terminal petrolier, din ce spun rușii, scrie e-nergia.ro

În ultimii 15 ani, rafinăria Petromidia a beneficiat de investiții majore în modernizarea și eficientizarea proceselor de producție. Complexitatea tehnologică atinsă îi oferă rafinăriei din Năvodari capabilitatea și flexibilitatea de a procesa diferite tipuri de țiței, potrivit reprezentanților KMGI.

Rafinăria Petromidia procesează, în special, țiței origine Kazahstan (Ural, CPC), cu încărcare în terminalele onshore și offshore din portul Novorossiysk. Ponderea țițeiului de tip CPC (care se încarcă prin terminalele offshore – afectate de incidentul recent) în rețetele de obținere a produselor petroliere din Petromidia este una scăzută, comparativ cu alte tipuri de țiței utilizate în mod curent.

Conform procedurilor interne, rafinăria dispune de stocuri operaționale de țiței, la care se adaugă și stocurile de urgență, constituite conform obligațiilor legale. Stocurile permit și asigură funcționarea rafinăriei pentru o perioadă de timp, în funcție de gradul de utilizare, dar și de eventualele condiții meteorologice nefavorabile sau probleme tehnice pe fluxul de aprovizionare, se specifică în comunicat.

În prezent, activitățile de producție din rafinăria Petromidia Năvodari sunt sistate, pentru efectuarea reviziei tehnologice programate, termenul de finalizare a lucrărilor fiind estimat în data de 3 aprilie. În această perioadă, compania își onorează obligațiile contractuale încheiate anterior și continuă livrările de produse petroliere, din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.