După incidentul din 2 iulie, rafinăria Petromidia rămâne închisă. Repornirea depinde de volumul lucrărilor de reparaţii

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic După incidentul din 2 iulie, rafinăria Petromidia rămâne închisă. Repornirea depinde de volumul lucrărilor de reparaţii

Repornirea în siguranţă a instalaţiilor tehnologice de la Rafinăria Petromidia depinde atât de volumul lucrărilor de reparaţii şi de verificare a utilajelor şi echipamentelor afectate de incidentul din 2 iulie, cât şi de procurarea într-un timp cât mai scurt posibil a echipamentelor, în vederea înlocuirii celor afectate, anunță Rompetrol printr-un comunicat.

În prezent, compania efectuează o serie de analize şi evaluări tehnice în vederea realizării volumului de lucrări de reparaţie necesar, cu suportul antreprenorului său general – Rominserv, şi a altor companii cu expertiză în domeniu, urmând să stabilească precis acţiunile şi măsurile în vederea reluării activităţilor de producţie, în deplină siguranţă şi securitate în muncă, potrivit comunicatului.

Până la repornirea instalaţiilor afectate, compania va continua să asigure necesarul de produse petroliere către benzinăriile Rompetrol şi să-şi onoreze obligaţiile contractuale către partenerii comerciali, atât din stocurile proprii cât şi cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International, se precizează în comunicat.

În prezent, angajaţii Rafinăriei Petromidia efectuează munca în conformitate cu specificul activităţii şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii şi de Contractul Colectiv de Muncă, participând în mod activ la acţiunile desfăşurate pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor afectate, conform comunicatului.

În urma indicentului din 2 iulie, cercetările derulate de autorităţi sunt în desfăşurare, iar compania, prin specialiştii săi, asigură suportul necesar astfel încât investigaţiile derulate să clarifice cât mai curând circumstanţele producerii incidentului respectiv, subliniază Rompetrol.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs pe 2 iulie la rafinăria Petromidia, soldat cu moartea a trei persoane.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.