După un an, cu 2 avarii, Centrala de la Brazi este funcțională la 100% din capacitate

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica După un an, cu 2 avarii, Centrala de la Brazi este funcțională la 100% din capacitate

Centrala electrică Brazi, deținută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, comunică compania într-un comunicat transmis Bursei de Valori București. În data de 13 noiembrie, începând cu ora 17:00, cel de-al doilea grup generator a devenit disponibil, după înlocuirea transformatorului avariat.

Centrala de la Brazi, la capacitate maxima, poate acoperi pana la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României. Reprezentanții OMV Petrom reamintesc că, începând cu sfârșitul lunii septembrie 2016, OMV Petrom s-a confruntat cu avarii la două transformatoare. În perioada octombrie 2016-aprilie 2017, centrala a funcționat la 50% din capacitate, iar în perioada aprilie-iunie 2017 a fost complet indisponibilă. La începutul lunii iulie anul acesta, a fost înlocuit unul dintre transformatoare, iar de atunci centrala a funcționat la 50% din capacitate.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a ANRE, Iulian Iancu, a acuzat OMV Petrom că a închis o parte din capacitate şi a creat o criză, explicând că așa a crescut preţul energiei. OMV Petrom a dezmințit acuzațiile lui Iancu privind manipularea preţurilor la energie, precizând că societatea nu a beneficiat de preţurile ridicate din ianuarie 2017, ci dimpotrivă, a fost afectată negative.

OMV Petrom dezminte acuzațiile lui Iancu privind manipularea preţurilor la energie: Compania nu a beneficiat de preţurile ridicate din ianuarie 2017, ci dimpotrivă, a fost afectată negativ

Centrala Brazi este cel mai mare proiect privat de investiții greenfield din sectorul energetic din România, fiind pusă în funcțiune în 2012, cu investiții de 530 de milioane de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *