E-Distribuție a modernizat stația de transformare Teba cu 10 milioane lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție a modernizat stația de transformare Teba cu 10 milioane lei

E-Distribuție Banat anunță finalizarea proiectului de modernizare a stației de transformare Teba, după investiții de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate pentru circa 16.500 de clienti.

Astfel, stația de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20 kV va asigura servicii îmbunătățite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona centrală a Municipiului Arad, printre care se numără stația de epurare a apelor uzate, aeroportul Arad, Spitalul Județean, centrul de dirijare a zborurilor. În total, stația de transformare Teba deservește aproape 16,500 clienți de joasă tensiune (majoritatea casnici) și 16 consumatori mari, alimentați din rețeaua de medie tensiune, se menționează într-un comunicat al companiei.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea aparatajului primar de înaltă tensiune şi a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătățind fiabilitatea reţele şi optimizând activitatea de mentenanţă. De asemenea, capacitatea stației de transformare a fost dublată, ajungând la 50 MVA, prin instalarea unui nou transformator de putere de 25 MVA, asigurând astfel posibilitatea conectării în condiții optime a unor noi consumatori din zona industrială din Arad.

Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a modernizării rețelelor, cele trei companii E-Distribuție – care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea – sunt în topul celor mai performanți operatori de distribuție de energie electrică din România în privința calității serviciilor în ultimii ani. Conform raportărilor ANRE pe 2017, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate in medie pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de circa 284 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat sunt de asemenea în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie din România, cu SAIDI de 185 minute, respectiv 259 de minute.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are circa 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *