E-Distribuție Muntenia suplimentează echipele de intervenție în urma creșterii consumului de energie și avertismentelor meteo de caniculă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Muntenia suplimentează echipele de intervenție în urma creșterii consumului de energie și avertismentelor meteo de caniculă

Temperaturile foarte ridicate înregistrate în București în ultimele zile au condus la creșterea consumului de energie electrică. E-Distribuție Muntenia anunță suplimentarea numărului echipelor din teren, pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil în cazul unor eventuale avarii în rețeaua de distribuție a energiei electrice, pe fondul condițiilor meteorologice extreme.

Având în vedere avertismentele meteorologice de caniculă, compania estimează că valorile de consum vor rămâne ridicate zilele următoare în București și în județele Ilfov și Giurgiu și recomandă un consum de energie care să nu depășească puterea declarată a instalatiei, pentru alimentarea în siguranță a locuințelor sau construcțiilor cu carácter comercial.

Potrivit datelor E-Distribuție Muntenia, vârful de consum la nivelul Capitalei și al județelor Ilfov și Giurgiu a fost atins pe data de 29 iulie 2021, la ora 15:00, când acesta s-a ridicat la 1.423 de MW, cu 16% mai mult față de cifrele înregistrate cu o săptămână în urmă. În București, zonele cu cel mai crescut consum de energie electrică în data de 29 iulie au fost nordul Capitalei, Pipera și Drumul Taberei, în timp ce, în județul Ilfov, cotele cele mai ridicate de consum s-au înregistrat în Afumați și Chitila.

Tot în această perioadă a fost atins și cel mai mare număr de apeluri în call center. La nivelul regiunii E-Distribuție Muntenia (Bucureșți, județele Ilfov și Giurgiu), pe data de 28 iulie 2021, au fost 12.000 de clienți care au apelat la serviciul nostru de asistență, de patru ori mai mult față de media pe zi din luna respectivă și aproape dublu față de vârful înregistrat în iulie 2020.  

Clienții din București și județele Ilfov și Giurgiu au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888 pentru semnalarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. În urma apelurilor, aceștia sunt informați cu privire la zonele afectate de avarii și la intervalul de remediere a acestora.  

Regretăm eventualele neplăcerile resimțite de clienți în cazul întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică și îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru evitarea acestora și pentru funcționarea în bune condiții a rețelei, se precizează în comunicatul E-Distribuție Muntenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *