E.ON Energie: Atenție la ofertele de energie înşelătoare ale unor companii!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON Energie: Atenție la ofertele de energie înşelătoare ale unor companii!

În acest moment diverse companii din piaţă desfăşoară, prin intermediul agenţilor de vânzări, activităţi de contractare de noi clienţi şi de determinare a acestora să îşi schimbe furnizorul. Ne-au fost semnalate cazuri în care reprezentanţii unor astfel de companii vizitează persoane în vârstă, afirmând că sunt „de la lumină”, că trebuie semnate contracte noi şi că E.ON este acelaşi furnizor cu compania pe care aceştia o reprezintă, semnalează E.ON România, printr-un comunicat.

contract

Potrivit reprezentanților companiei, utilizarea noţiunii de „înnoire a contractelor de furnizare” are menirea de a crea confuzie în rândul clienților care au deja încheiate contracte de furnizare energie electrică.

E.ON România consideră că prin aceste practici, consumatorilor  le sunt încălcate drepturile fundamentale cu privire la informarea corectă, clară şi completă astfel încât aceştia să poată lua o decizie în cunoștință de cauză, inclusiv în ceea ce priveşte schimbarea furnizorului.

E.ON Energie România încurajează competiţia, atâta timp cât aceasta se desfăşoară cu respectarea principiilor care asigură funcţionarea corectă a mecanismelor pieţei concurenţiale. În acelaşi timp, compania contestă practicile neloiale care conduc la inducerea în eroare a consumatorilor şi implicit, la prejudicierea intereselor lor, se afirmă în comunicat.

Noţiunea de piaţă concurenţială înseamnă existenţa unei rivalităţi de piaţă, în care fiecare companie încearcă să ofere cea mai bună combinaţie de preţuri, calitate şi servicii conexe, dar toate acestea trebuie să se realizeze cu respectarea uzanţelor cinstite şi a principiului general al bunei-credinţe specifice concurenţei loiale, subliniază reprezentanții E.ON România.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “E.ON Energie: Atenție la ofertele de energie înşelătoare ale unor companii!”

  1. Stie si E.ON-ul care este firma. La fel procedeaza si prin alte zone ale patriei. Probabil articolul constituie un avertisment si pentru firma in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *