E.ON a intrat în Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat. Are proiecte pilot în explorarea potențialelor utilizări ale hidrogenului

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a intrat în Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat. Are proiecte pilot în explorarea potențialelor utilizări ale hidrogenului

E.ON s-a alăturat ”Alianței Europene pentru Hidrogen Curat”, ce  cuprinde 200 de companii și organizații și își propune să extindă și să implementeze tehnologiile pe bază de hidrogen până în anul 2030.

La începutul lunii iulie, Uniunea Europeană și-a prezentat strategia referitoare la hidrogen. Obiectivul acesteia este atingerea țintelor climatice prin extinderea utilizării acestuia ca sursă energetică și promovarea dezvoltării unei întregi economii europene bazate pe hidrogen. În același timp, a luat naștere, căreia i s-a alăturat și

Printre obiectivele Alianței se află și promovarea cererii de hidrogen, resursă care are emisii reduse de carbon, din partea unor sectoare industriale și de transport, precum și aducerea sub aceeași umbrelă a transmiterii și distribuției de hidrogen. În vederea realizării acestor obiective, Alianța constituie un punct de întâlnire pentru politică, industrie și societate, punând astfel expertiza sa la dispoziția Comisiei Uniunii Europene, pentru a o consilia cu privire la implementarea strategiei sale pentru hidrogen.

E.ON are proiecte pilot în explorarea potențialelor utilizări ale hidrogenului și , ca atare, poate aduce o contribuție valoroasă în cadrul Alianței Europene pentru Hidrogen Curat, comunică compania. De exemplu, inițiativa ”Gaze nepoluante, din energie nepoluantă”, pe care E.ON a lansat-o anul trecut include deja numeroase proiecte pe bază de hidrogen la nivelul întregului grup, cu obiective variate și aflate în stadii diferite de dezvoltare. Un exemplu în acest sens îl constituie proiectul ”Smart Quart”, în cadrul căruia E.ON construiește o rețea de hidrogen în comunitatea Rhineland-Palatinate, Germania. Inițial, electricitatea verde va fi convertită în hidrogen, apelând la tehnologia de tip “electricitate-gaz”. Acesta este apoi distribuit într-o microrețea și poate fi folosit ulterior pentru alimentarea autobuzelor sau la generarea de agent termic.

E.ON își propune să asigure dezvoltarea rapidă a unei economii bazate pe hidrogen. Acest lucru se poate face prin intermediul instituirii unei cote de gaz nepoluant sau a unui mecanism similar care să facă posibile investițiile. Spre exemplu, E.ON se află în proces de compatibilizare a rețelelor de gaz pentru distribuția de hidrogen, până în 2030, se precizează într-un comunicat al companiei.

Johannes Teyssen, Directorul General al E.ON, va reprezenta Grupul în cadrul Alianței Europene. El  a declarat: ”Utilizarea extinsă a hidrogenului ca sursă energetică a viitorului oferă o oportunitate importantă și poate juca un rol decisiv în decarbonizarea completă a sectoarelor industriale, transportului sau domeniului rezidențial. Sunt încântat că putem oferi expertiza noastră nu numai Consiliului pentru Hidrogen al guvernului german, care este prezidat de către Grupul E.ON, ci și la nivel european, în cadrul alianței nou formate.”

Consiliul pentru Hidrogen este prezidat de către Katherina Reiche, șef al subsidiarei E.ON Innogy Westenergie, de la începutul lunii iunie a acestui an. Consiliul are în componență 25 de experți de rang înalt din industrie, din mediul științific și din societatea civilă. Obiectivul acestora este să contribuie la implementarea și dezvoltarea strategiei pentru hidrogen a guvernului german.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *