E.ON România, pierderi de 10 milioane lei în ianuarie. ANRE să ia măsuri urgente pe piața reglementată!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica E.ON România, pierderi de 10 milioane lei în ianuarie. ANRE să ia măsuri urgente pe piața reglementată!

E.ON România a avut pierderi de peste 10 milioane de lei în luna ianuarie. “Am avut pierderi, am avut costuri adiţionale din cauza preţului mare la care am achiziţionat energia în ianuarie. Va trebui să vedem ce va fi în februarie şi martie pentru a şti ce va însemna acest lucru pentru piaţa reglementată. Pentru piaţa liberă, este riscul nostru, dar pe piaţa reglementată este rolul ANRE să ia măsuri de urgenţă”, a declarat, pentru Agerpres, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

Frank_Hajdinjak(1)

“Dacă nu facem nimic, iluzia că preţurile nu vor creşte este greşită. Este nevoie de acţiuni imediate. ANRE trebuie să ia măsuri, nu să aştepte să fie rezolvată situaţia la nivelul contractelor dintre companii, nu este suficient”, a susţinut Hajdinjak, citat de Agerpres.

“Pentru piaţa reglementată, în acest moment suntem nevoiţi să cumpărăm energie doar pe PCSU. Prima şi cea mai uşoară decizie pe care ar trebui să o ia ANRE este să crească electricitatea oferită de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica pentru piaţa regulată. A doua măsură pe care ar trebui să o ia ANRE este să ne permită să cumpărăm energie de pe alte platforme pentru piaţa reglementată, nu doar pe PCSU, dar şi de pe PCCB (Piaţa Centralizată pentru Contracte Bilateriale – n.r.). Acum nu putem face asta şi suntem nevoiţi să mergem pe PZU, iar ce nu putem achiziţiona din PZU să cumpărăm de pe PE (piaţa de echilibrare – n.r.), care ar trebui să aibă un cu totul alt rol”, a adăugat Hajdinjak, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *