Echipă completă de administratori la Electrica din februarie 2019. Acționarii pot propune candidați pentru ocuparea a două posturi vacante până la finele anului

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Echipă completă de administratori la Electrica din februarie 2019. Acționarii pot propune candidați pentru ocuparea a două posturi vacante până la finele anului

Grupul Electrica, un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice, va avea echipă completă de administratori din februarie 2019. Conducerea companiei a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor , în data de 7 februarie 2019 pentru alegerea membrilor Consiliului de Administrație al Societății pentru ocuparea pozițiilor vacante. Durata mandatului administratorilor aleși va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent pozițiilor vacante, respectiv până la 27 aprilie 2022, se precizează în convocatorul AGOA.

Acționarii au dreptul de a veni cu propuneri de candidați pentru ocuparea posturilor de administratori vacante în urma renunțării la mandat a administratorului independent Arielle Marie Malard de Rothschild și a administratorului neindependent Elena Doina Dascălu. Propunerile vor fi transmise până la data de 31 decembrie 2018.

Elena Doina Dascălu a demisionat, luna trecută, din  calitatea de președinte al Consiliului de Administrație, ca urmare a numirii de către Parlamentul României în funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară începând cu data de 14 noiembrie 2018.Urmare a renunțării dnei Arielle Malard de Rothschild la calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica, a fost numit administrator provizoriu  Dragoș Andrei, începând cu data de 1 decembrie 2018 și până la data de 30 iunie 2019 sau până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Electrica având pe ordinea de zi ocuparea poziției de administrator vacante (respectiv 9 februarie 2019).

Din Consiliul de Administrație al Electrica, ales de acționari în data de 27 aprilie 2018, fac parte urmatorii membri:

  • Elena Doina Dascalu, care a renunțat la pozitia de membru
  • Bogdan George Iliescu;
  • Gicu Iorga;
  • Valentin Radu;
  • Arielle Malard De Rothschild, care a renunțat la pozitia de membru
  • Willem Jan Antoon Henri Schoeber
  • Ramona Ungur.

Valentin Radu a fost ales, pe 12 decembrie, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, pentru un mandat de un an.

Citește și: https://www.investenergy.ro/consultantul-valentin-radu-este-noul-presedinte-al-ca-electrica/

Forma contractelor de mandat și remunerația cuvenită fiecărui administrator, conform Politicii privind Remunerarea, au fost aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 1 din data 09 februarie 2018, se mai specifică în documentul companiei.

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, Corina Popescu, fost Secretar de stat în Ministerul Energiei și fost Director General Transelectrica, a preluat  șefia Grupului Electrica. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul de Administrație a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, după ce Cătălin Stancu a decis să  renunțe, după 2 ani, să conducă compania.

„O mare provocare este să restructurăm grupul Electrica, care îmi doresc să ajungă la standardele jucătorilor europeni. Electrica este într-un proces de transformare, pe care trebuie să îl accelerăm, pentru a ocupa prima poziție în top”, ne-a declarat Corina Popescu, Director General.

Grupul Electrica a obținut în primele 9 luni ale anului 2018 un profit net consolidat de 315 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 220 milioane lei față de perioada comparativă a anului 2017 și o realizare de 124% din profitul net consolidat bugetat pentru anul 2018. Creșterea din T3 2018 se datorează, în principal, rezultatelor înregistrate pe segmentul de furnizare, explică reprezentanții companiei.

Administrarea Societății este organizată în sistem unitar, respectiv un consiliu de administrație compus din 7 administratori neexecutivi, cel puțin 4 dintre aceștia trebuie să fie independenți. Statul Român, prin Ministerul Energiei, poate propune maxim 3 candidați.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.