ELCEN ar putea trece în subordinea Primăriei Capitalei până la iarnă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN ar putea trece în subordinea Primăriei Capitalei până la iarnă

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) ar putea trece în subordinea Primăriei Capitalei până la iarnă, producătorul de energie urmând să fuzioneze cu Regia Autonomă pentru Distribuţia Energiei Termice (RADET). Transferul este în analiza Ministerului Energiei, a anunțat ministrul Toma Petcu, la finalul unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Este posibil ca ELCEN sa fie data in administrarea RADET prin contopire sau fuziune, in acest sens urmand sa fie elaborata o hotarare de Guvern, a declarat și primarul general, Gabriela Firea.

„Ministerul Energiei a plecat încă de la început de la strategia de a fi sub aceeaşi autoritate atât partea de producţie, cât şi cea de distribuţie a energiei termice în Bucureşti, pentru că anii anteriori au fost de foarte multe ori sincope în această colaborare. Primăria aproba subvenţii, nu le plătea către RADET, care nu le plătea către ELCEN. Erau două societăţi diferite, una în subordinea Guvernului, a doua în subordinea Primăriei. Am spus clar că trebuie să creăm o singură entitate, care să administreze ambele societăţi”, a exolicat Petcu, citat de Agerpres.

La ora actuală, Ministerul Energiei mai gestionează doar 7-8%, fiind inclus și ELCEN, din toate CET-urile.

Petcu susține că, pentru bucureşteni, va însemna asigurarea unui serviciu de furnizare a energiei termice de foarte bună calitate, fără întreruperi şi fără avarii majore.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.