ELCEN menţine poprirea instituită pe conturile RADET

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN menţine poprirea instituită pe conturile RADET

Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a decis respingerea solicitării RADET de a reduce gradul de poprire a conturilor bancare ale regiei de distribuţie, potrivit unui comunicat al companiei.

elcen-cet-grozavesti-bucharest-727x404„Decizia de menţinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale şi servicii auxiliare de transport şi distribuţie au acţionat ELCEN în instanţă pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Acest deficit a fost cauzat şi de neonorarea de către Primăria Municipiului Bucureşti a plăţii subvenţiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populaţiei. Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranşă de 32 de milioane de lei”, se precizează în comunicatul producătorului de energie electrică şi termică.

În urma sentinţei civile numărul 2346/11.05.2015 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul 64899/3/2011, RADET este obligată să plătească ELCEN suma de 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria Bucureşti – RADET – ELCEN în 18.12.2008. Totodată, ELCEN deţine împotriva RADET Bucureşti un alt titlu executoriu în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de către Tribunalul Bucureşti a ordonanţei de plată solicitată de către ELCEN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.