ELCEN, profit de 165 milioane lei în primele 6 luni ale anului

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN, profit de 165 milioane lei în primele 6 luni ale anului

Societatea Electrocentrale București S.A.(ELCEN) anunță, printr-un comunicat, că a înregistrat, în primele șase luni ale anului 201, un profit brut operațional din activitatea de producere a energiei electrice și termice în sumă de 165 milioane lei. Prin comparație, în semestrul I al anului 2016, profitul brut operațional a fost de 90 milioane lei. Compania se află  în insolvență din octombrie 2016.

Activitățile de mentenanță (întreținere și reparații) pentru anul 2017 au fost demarate și li s-a asigurat finanțarea astfel încât instalațiile vor fi pregătite pentru a funcționa optim în condiții de maximă siguranță în iarna 2017-2018, se precizaeză în comunicat.

Totodată, reprezentanții companiei menționează că Electrocentrale București S.A. a obținut o hotărâre definitive favorabilă pronunțată de Curtea de Apel București prin care s-a constatat calitatea de“consumator captiv” a ELCEN în relația cu furnizorul său de gaze naturale SNGN Romgaz  Mediaș. În acest context sunt create condițiile ca Electrocentrale Bucuresti să asigure furnizarea energiei termice către RADET București în parametrii calitativi solicitați de aceasta din urmă, în beneficiul populației Municipiului București, în perioada sezonului rece 2017 – 2018.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.