ELCEN vrea un grup energetic nou la CET Grozăvești

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN vrea un grup energetic nou la CET Grozăvești

Electrocentrale București – ELCEN are planuri ambițioase de reabilitare a sistemului termoenergetic. Reprezentanții companiei susțin că sunt în discuții avansate cu BERD și Banca Mondială pentru un realizarea unui grup energetic nou la CET Grozăvești – unitate în cogenerare de înaltă eficiență, cu o putere instalată de 50 MW. Proiectul, care include și reabilitarea rețelei de transport și distribuție a agentului termic, arondată grupului energetic, presupune un credit de 200 milioane euro, pe care compania este pe cale să îl obțină de la BERD și Banca Mondială.

marcel-octavian-nicolaescu-este-noul-director-general-al-elcen-bucuresti_size9

Marcel Octavian Nicolăescu, Director General ELCEN

“Noua centrală poate fi construită în 3 ani. Am luat în calcul să arondăm  rețeaua ce acoperă circa 20% din București, respectiv sectorul 1. Astfel, vom reuși – cu noul grup și reabilitarea rețelei – o reducere vizibilă a costului gigacaloriei”, a declarat Marcel Octavian Nicolăescu, Director General ELCEN.

Realizarea acestui proiect depinde de Primăria mun. București, care să fie de acord să concesioneze 20% din rețeaua de distribuție a energiei termice a Capitalei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *