Electrica a intrat în Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a intrat în Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Electrica a intrat în Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), singura asociație profesională din România dedicată celor mai bune practici în relația cu investitorii, devenind Membru Asociat. Cu o experiență de peste 120 de ani în piața energetică din România, lider pe piața de distribuție și furnizare de energie electrică, Electrica  este o companie listată atât la Bursa de Valori București, cât și la London Stock Exchange din iulie 2014.

Alexandra Borislavschi, Director Guvernanță Corporativă și M&A, a declarat: “În mai puţin de o lună, Electrica va sărbători 5 ani de la listare, urmare a derulării celui mai mare IPO la BVB. Încă de la început, am fost dedicați implementării unui program de relații cu investitorii (IR) la cele mai înalte standarde, cu scopul de a deveni un model pentru piața de capital din România. Prin urmare, decizia noastră de a ne alătura ARIR este în concordanță cu obiectivele noastre și suntem încrezători că această comunitate ne va sprijini să creăm valoare pentru acționarii noștri. Împreună cu noii noștrii colegi din ARIR, putem găsi cele mai bune instrumente și tehnici IR și putem aplica cele mai bune practici în relațiile cu investitorii și guvernanță corporativă. Pe termen lung, cu toții vrem să îmbunătățim modul în care societățile româneşti listate sunt percepute de comunitatea investitorilor locali și internaționali”.

ARIR a fost înființată în Noiembrie 2018 de către 11 membri fondatori: companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii.

Daniela Șerban, Președinte ARIR, afirmă: “Suntem încântați să urăm bun venit companiei Electrica, o companie românească de top, ca parte a unei Asociații tinere și dinamice. În cadrul ARIR, ne concentrăm pe 5 direcții-cheie: derularea de studii de percepție cu privire la companiile listate; îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor; monitorizarea cadrului legislativ și promovarea modificărilor de interes pentru membri; consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii și, împreună cu companiile care se alătură organizației noastre, vom sprijini dezvoltarea pieței de capital din România și implementarea celor mai bune practici în IR”.

Electrica se alătură unui grup de elită de companii listate, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Nuclearelectrica, Teraplast și Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *