Electrica are plan ambițios de investiții: 678 milioane lei în 2020. Grupul este în plin proces de transformare organizațională și îmbunătățire a performanțelor

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica are plan ambițios de investiții: 678 milioane lei în 2020. Grupul este în plin proces de transformare organizațională și îmbunătățire a performanțelor

Consiliul de Administrație a aprobat, în ședința din 26 februarie, valoarea consolidată a Planului de Investiții (CAPEX) al Grupului Electrica pentru anul 2020, în sumă totală de 678,2 milioane RON. Din această valoare, 597 milioane RON reprezintă planul de investiții al filialelor de distribuție, comunică Electrica.

În informarea transmisă BVB, reprezentanții companiei precizează că valoarea planificată a investițiilor ce vor fi puse în funcțiune pe parcursul anului 2020 de către operatorii de distribuție ai Grupului Electrica este de 606,2 milioane RON, din care 13 milioane RON reprezintă investiții aferente anului 2019.

Principalele investiţii, din planurile anuale ale societăților de distribuţie, se realizează pentru creşterea eficienţei energetice și operaționale. În acest sens se vor realiza cheltuieli de capital în:

 • modernizarea echipamentelor din staţiile de transformare şi reţeaua de medie tensiune;
 • introducerea unor echipamente cu pierderi proprii reduse;
 • automatizarea instalaţiilor de distribuţie;
 • extinderea sistemelor moderne de masurare;
 • extinderi reţele electrice.

De asemenea, Electrica derulează un program intensiv privind creşterea calităţii serviciilor prestate clienţilor sai. În cadrul acestui program complex de dezvoltare, Electrica va implementa sisteme inteligente de management al datelor de măsurare, de management al activelor şi sisteme informatice de cartografiere a reţelelor la nivelul societăţilor de distribuţie, potrivit informațiilor publicate de companie pe site-ul propriu. Pentru creşterea siguranţei în alimentare a consumatorilor se vor moderniza toate reţelele de medie şi joasă tensiune, este angajamentul grupului.

În calitatea sa de lider pe piaţa de energie, societatea și-a propus să atragă cât mai mulţi clienţi printr-un program de extinderi de reţele, unde este cazul, asigurându-se astfel accesul nelimitat la reţeaua de energie a tuturor solicitanţilor se mai specifică în informare.

Grupul Electrica are o strategie de business pe următorii 5 ani. Ca obiectiv strategic este transformarea companiei într-un furnizor de energie modern, eficient și cu o ofertă extinsă de soluții energetice. Într-un interviu acordat InvesTenergy, Corina Popescu, CEO, a declarat: “Ne așteptăm ca în următorii 5 ani să fim o companie integrată, care oferă plus de valoare pe tot lanțul: distribuție, furnizare, servicii energetice și luăm în calcul și implicarea în domenii conexe. Avem proiecte majore și foarte ambițioase, de la o  distribuție unitară și aliniată până  la o companie agilă de furnizare, cu o linie de servicii energetice…Am făcut pași importanți în implementarea noii strategii, care este ambițioasă, și cuprinde multe proiecte pe care ne dorim să le derulăm simultan. La fel de important este să reușim să implementăm planul și să atingem obiectivele pe care ni le-am setat”.

Corina Popescu spune că datorită investițiilor realizate, s-a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a principalilor indicatori de calitate ai serviciului de distribuție.

Grupul Electrica este în plin proces de transformare organizațională și îmbunătățire a performanțelor operaționale și a celor economice. Conform Planului de Măsuri, Electrica vizeaza:

 • renunțarea la segmentele de afaceri neprofitabile și asigurarea punerii in aplicare de către filialele sale a programului de restructurare pentru segmentele de distribuție și furnizare
 • crearea unui Centru de Servicii Comune (SSC) care să centralizeze și să optimizeze activitățile suport ale filialelor Grupului
 • asigurarea punerii în aplicare de către filiale a planului de investiții pentru segmentul de distribuție
 • integrarea unor tipuri diferite de servicii și capabilități în activitatile Grupului pentru a crea servicii noi „cu valoare adăugată”
 • implementarea unei politici de securitate a informațiilor la nivel de Grup
 • identificarea și punerea în aplicare a măsurilor menite să reducă numărul de angajați pentru a atinge performanța concurenților de pe piață
 • instruirea și valorificarea potențialului personalului cu scopul de a crește productivitatea muncii.

Potrivit strategiei de business, se ia în calcul și o potențiala fuziune a filialelor de distribuție Electrica sub rezerva obținerii aprobărilor corporative (inclusiv din partea autorităților competente).

Electrica este acționarul majoritar al filialelor de distribuție Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, Electrica Furnizare, FISE Electrica Serv, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia, Servicii Energetice Muntenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Electrica are plan ambițios de investiții: 678 milioane lei în 2020. Grupul este în plin proces de transformare organizațională și îmbunătățire a performanțelor”

 1. DEFICITARI SUNTEM LA REZERVAREA PE MT A STATIILOR ELECTRICE . LA BUCLAREA PE MT INTRE SUCURSALELE ELECTRICA DIN ACEASI FILIALA SAU INTRE FILIALE DIFERITE. ORICE LEA MT (S-AXE ) NU TREBUIE SA RAMANA RADIALE IN CAZUL INCIDENTE, MENTENANTA. CU STIMA UN FOST SEF COMPARTIMENT DISPECER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.