Electrica merge în instanță. Contestă amenda Consiliului Concurenței

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Electrica merge în instanță. Contestă amenda Consiliului Concurenței

Electrica informează, printr-un comunicat,că a primit decizia cu privire la investigația derulată de  Consiliul Concurenței. Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, investigația evidențiază încălcări ale legislației în domeniul concurenței de către unele societăți furnizoare de contoare și echipamente de măsurare a energiei electrice, în perioada 27.11.2008-30.09.2015.

Electrica a adus la cunoștința tuturor părților interesate, încă din data de 5 ianuarie 2018, faptul că va contesta în instanță, prin toate mijloacele legale disponibile, amenda aplicată de Consiliul Concurenței, pentru protejarea intereselor sale legitime și ale acționarilor.

Referitor la declarațiile recente ale șefului Consiliului Concurenței privind eventuale corecții ale tarifelor de distribuție a energiei electrice care ar putea fi efectuate de către ANRE, Electrica precizează că modalitatea de recuperare a prejudiciilor în cazul unor înțelegeri anticoncurențiale dovedite, conform legii, este reglementată prin legislația în vigoare, urmând a fi eventual stabilită de instanțele de judecată competente. Ponderea costului cu achizițiile de contoare electrice recunoscute în tariful de distribuție a energiei electrice este marginal raportat la veniturile din activitatea de distribuție, susțin reprezentanții companiei.

Electrica a aplicat și continuă să aplice o politică de toleranță zero față de orice încălcări ale legilor în vigoare, inclusiv ale legislației concurențe, se subliniază în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *