Electrica dezvoltă AMR. Șefii companiei cer aprobarea acționarilor pentru suplimentarea planului de investiții pe 2016 cu circa 11 mil. lei

Publicat pe Categorii Actual, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Electrica dezvoltă AMR. Șefii companiei cer aprobarea acționarilor pentru suplimentarea planului de investiții pe 2016 cu circa 11 mil. lei

Dezvoltarea sistemului de citire automată a contoarelor – AMR (Automatic Meter Reading) trebuie să continue în cadrul grupului Electrica, au decis șefii companiei care vor cere aprobarea acționarilor, în ședința din 21 octombrie, pentru suplimentarea planului de investiții consolidat la nivelul grupului Electrica pe 2016 până la valoarea de 844.619 mii lei.

contor

Practic, se dorește continuarea dezvoltării sistemului AMR, suma ce trebuie asigurată în acest scop fiind de circa 10.957 mii lei. Cu acești bani, se asigură etapa a 5-a a investiției, care este absolut necesară pentru adaptarea sistemului la schimbările legislative promovate în domeniul măsurării energiei electrice (se face referire la Ordinele ANRE privind Codul de măsurare a energiei electrice și Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei), respectiv pentru protejarea investițiilor deja efectuate și cu condiția îndeplinirii tuturor cerințelor impuse de ANRE în vederea recunoașterii costurilor prin BAR și tarife, explică reprezentanții Electrica.

În aprilie, acţionarii nu au fost de acord cu  vânzarea, în cursul anului 2016, către fiecare dintre filialele de distribuție ale Electrica a sistemului de citire automată a contoarelor (AMR- Automatic Meter Reading) proprietatea societății, la un preț reprezentând valoarea de inventar, minus ce au achitat deja filialele în baza contractelor de prestări servicii pentru folosirea sistemului AMR, plus un profit de 5%.

Electrica  a dezvoltat un Sistem AMR propriu din 2009. În acest moment, sistemul prelucrează date din peste 44.000 de contoare montate în instalațiile filialelor de distribuție, dintr-un total de 70.000, care reprezintă dimensiunea proiectului stabilită în 2015. Dintre acestea, 23.000 sunt deja montate la consumatori, potrivit unui document al companiei consultat de InvesTenergy.

Willem Jan Antoon Henri Schoeber, confirmat administrator până la finele anului 2019

Potrivit hotărârii Consiliului de Administrație al Electrica, Willem Jan Antoon Henri Schoeber, cetățean olandez și german, care este administrator interimar de la 1 mai 2016, este propus pentru funcția de administrator, cu o durată a mandatului egală cu perioada rămasă până la expirarea mandatului aferent poziției vacante, respectiv până la data de 14 decembrie 2019. Numirea lui Schoeber vine ca urmare a renunțării lui Michael Boersma la calitatea sa de membru al Consiliului de Administrație al Electrica, începând cu data de 1 Mai 2016.

Potrivit datelor furnizate de Electrica, Willem Schoeber are peste 40 de ani de experiență în domeniul energetic. El a lucrat timp de 30 de ani în grupul Royal Dutch Shell în Olanda, Franta, Germania, si SUA, cu poziții de conducere în domeniul rafinarii. În anul 2007 a facut schimbarea la afaceri în domeniul utilitatilor, în calitate de președinte al consiliului executiv al swb AG (fostă „Stadtwerke Bremen AG”, compania integrată de utilități a orașului Bremen, Germania) și s-a alăturat consiliului executiv al RWE AG (Oldenburg, Germania), în anul 2010. În acest din urmă rol a răspuns de companiile de generare a energiei electrice și utilități din Turcia și Polonia. Începând cu anul 2013 si-a continuat cariera în funcția de consultant independent în afaceri. Willem Schoeber a rămas președinte al Consiliului de Administratie al EWE Turcia Holding AŞ (Istanbul, Turcia), Bursagaz (Bursa, Turcia), Kayserigaz (Kayseri, Turcia) până în anul 2015. Tot din 2013 este membru al Consiliului de Administrație al Neste Oyj (Helsinki, Finlanda) și al Consiliului de Supraveghere al Gasunie NV (Groningen, Olanda) și este membru al comitetelor de audit ale acestor consilii.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.