Electrica investește în clădiri verzi. SDEE Transilvania Nord va avea un nou centru de relații cu clienții eficient energetic la Cluj, cu un muzeu inedit în aer liber

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica investește în clădiri verzi. SDEE Transilvania Nord va avea un nou centru de relații cu clienții eficient energetic la Cluj, cu un muzeu inedit în aer liber

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord, companie din grupul Electrica, va avea un nou centru de relații cu clienții și dispecerat la Cluj. Noua clădire verde a primit avizul Comisiei de Urbanism din Cluj-Napoca.

Sursă foto: Actual de Cluj.ro

Potrivit unei informări a companiei, noua clădire sustenabilă va fi amplasată pe strada Arinilor nr. 22 B și își propune folosirea resurselor de energie regenerabilă pentru a acoperi necesarul energetic. De asemenea, imobilul va include o grădină de fațadă cu acces pentru public, care va acoperi minim 50% din spațiul dintre clădire și spațiul public. Centrul va fi unul eficient energetic, cu panouri fotovoltaice amplasate pe acoperiș sau pe fațade.

În plus, vizitatorii se vor bucura de un muzeu inedit în aer liber, unde vor putea descoperi exponate legate de istoria energiei electrice și progresul acesteia de-a lungul timpului.

Primarul Clujului Emil Boc a felicitat proiectul  după ce a vizionat o serie de imagini simulate cu viitorul centru de relații cu publicul propus pentru Electrica de arhitectul proiectului. Boc a apreciat că atât arhitectul cât și proiectul vorbesc o limbă a prezentului dar și a UE, care are trei cuvinte pentru viitor și acordarea de finanțări: green digital reziliance, scrie Actual de Cluj.ro.

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuție a energiei electrice care deservește zona de Nord-Vest a Transilvaniei. Compania își desfășoară activitatea în județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Sălaj și Cluj, având o arie de operare de aproximativ 34.160 kilometri pătrați.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Electrica investește în clădiri verzi. SDEE Transilvania Nord va avea un nou centru de relații cu clienții eficient energetic la Cluj, cu un muzeu inedit în aer liber”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *