Electrica: Majoritatea consumatorilor din Vrancea și Galați, realimentați cu energie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica: Majoritatea consumatorilor din Vrancea și Galați, realimentați cu energie

Reprezentanții Electrica: Marea majoritate a lucrărilor de remediere a instalațiilor se încadrează ca lucrări de investiții și, în consecință, nu vor avea efecte în tarifele de distribuție ale anului viitor

Compania Electrica anunță că a fost reluată alimentarea cu energie electrică la majoritatea consumatorilor din județele Vrancea și Galați, cele mai afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pe alocuri extreme, de săptămâna trecută. S-a reușit prin mobilizarea echipelor SDEE Muntenia Nord, Electrica Serv, precum și ale contractorilor din toată țara, se precizează într-un comunicat transmis de societate.

Electrica prezintă situația actuală din cele două județe:

În județul Vrancea, toți consumatorii afectați au fost realimentați din rețeaua de medie tensiune. Mai sunt defecțiuni izolate, în câteva localități, pentru remedierea cărora se lucrează la rețeaua de joasă tensiune. În acest moment, pe teren sunt 70 de specialiști, organizați în 21 de echipe, care acționează pentru finalizarea tuturor lucrărilor de intervenție. Echipele sunt concentrate pe zona de joasă tensiune, pentru realimentarea abonaților individuali. S-au executat lucrări de mare anvergură, mai ales în perimetrele în care au fost afectate linii de câte 20 până la 60 de stâlpi rupți, în special în zonele Hangiești, Vadu Roșca 1 și 2, Nămoloasa. Pentru remedierea acestora, în ultimele 48 de ore au fost executate lucrări de trecere în linii subterane de peste 5 kilometri pe linie.

Și în județul Galați se depun eforturi deosebite, s-a lucrat inclusiv pe timpul nopții, la lumina reflectoarelor, și se estimează că până la finalul zilei vor fi realimentați toți consumatorii afectați pe medie tenisune, cu excepția a 4 linii parțiale, care au până la 40 de stâlpi rupți, linii care vor fi remediate până joi seară și care afectează aproximativ 3000 de consumatori. În acest moment, pe teren sunt peste 300 de specialiști, organizați în 71 de echipe, care acționează cu peste 85 de utilaje pentru remedierea defecțiunilor apărute. În rețeaua de medie tensiune s-au izolat porțiunile avariate (cu stâlpi rupți) care nu afectează consumatorii, iar lucrările de remediere la instalații se desfășoară în continuare, până la aducerea rețelei la schema normală de funcționare.

Din totalul de 118 linii defecte la începutul perioadei de avarie, au ramas doar 4 linii de medie tensiune care afectează alimentarea abonaților. Intervenția la acestea este condiționată însă de accesul dificil din cauza terenului inundat, la care se adaugă, în anumite situații, și dificultăți legate de acordul proprietarilor. Acolo unde situația a impus-o, alimentarea cu energie electrică a fost asigurată prin grupuri electrogene.

În județul Galați, astăzi, la ora 15.00, erau nealimentate, parțial sau total, cu energie electrică 11 localități (unități administrativ-teritoriale), ceea ce înseamnă aproximativ 7900 de consumatori (4134 pe medie tensiune, restul fiind consumatori individuali pe joasă tensiune).

Reprezentanții Electrica subliniază faptul că marea majoritate a lucrărilor de remediere a instalațiilor se încadrează ca lucrări de investiții și că,  în consecință, nu vor avea efecte în tarifele de distribuție ale anului viitor.

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, Electrica a reușit în ultima perioadă o creștere importantă a planului de investiții, cu peste 50%. În plus, planul de investiții pentru următorii ani este extrem de ambițios și prevede peste 55 de milioane de euro pe an pentru fiecare filială a Grupului, ceea ce înseamnă aproximativ 170 de milioane de euro pe an.

Conform datelor publicate de ANRE în ultimul raport oficial privind indicatorii de performanță ai operatorilor de distribuție din România, SDEE Muntenia Nord a avut o durată medie a întreruperilor neplanificate în mediul rural (unde rețelele electrice sunt preponderent aeriene) de 345,1 minute pe an, față de o medie pe țară de 485 minute pe an.

Prin comunicatul transmis, Electrica își cere scuze pentru disconfortul creat și asigură toți utilizatorii rețelei că se depun toate eforturile posibile pentru alimentarea cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil și în condiții normale, conform schemei normale de funcționare.

Informaţii actualizate despre situaţia reţelelor electrice din zona SDEE Muntenia Nord se regăsesc la următoarea adresă: http://www.mnd.electrica.ro/anunturi.aspx.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Electrica: Majoritatea consumatorilor din Vrancea și Galați, realimentați cu energie”

  1. In satul Stoicani comuna folteşti Jud galati nici la ora actuala nu a fost reluata furnizarea cu energie electrica. Suntem satui de bezna,lasand la o parte pirerderile uriase pe care am fst nevoiţi sa le suportam din, cauza icapabilitatii de organizare a enelului. Unul mumceste si 10il urmaresc. Treziti-va nu mai dormiti pe banii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *