Electrica  și Oil Terminal propun dividende. Cer aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica  și Oil Terminal propun dividende. Cer aprobarea acționarilor

Consiliul de Administrație al Electrica propune spre aprobare Adunării Generale a Actionarilor (AGA), programată pentru data de 27 aprilie, distribuirea unui dividend brut în valoare de 0,7415 lei pe acțiune din profitul obținut anul trecut,  potrivit unui raport transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), semnat de directorul general al Electrica, Dan Cătălin Stancu.

Electrica a înregistrat anul trecut un profit net de 239,2 milioane lei (53,15 milioane euro), mai mic cu peste 20% față de cel din anul 2015, conform rezultatelor preliminare publicate în 11 februarie.

Și Conducerea Oil Terminal Constanţa vrea să distribuie dividende și propune spre aprobare în AGA, în şedinţa din 26 aprilie, acordarea de dividende acţionarilor în valoare de 14,22 milioane lei, reprezentând 84% din profitul net obţinut anul trecut, de 17 milioane lei, potrivit unui raport transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit unui Memorandum aprobat de Guvern, companiile controlate de stat sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puțin 90% din profitul net realizat anul trecut, bani destinați Fondului Suveran de Investiții care ar urma să fie înființat.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *