Elsid Titu a pierdut definitiv procesul cu Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Elsid Titu a pierdut definitiv procesul cu Hidroelectrica

Acționarii companiei Elsid Titu S.A., Mihai Tufan și Mihai Anastasescu, au pierdut definitiv procesul cu Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Elsid împotriva măsurii administratorului judiciar de aplicare, în anul 2012, a clauzei de forță majoră în contractul de furnizare energie electrica încheiat cu Hidroelectrica, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

judecator-instanta

Elsid a formulat contestație împotriva măsurii de aplicare a clauzei de forță majoră în anul 2012, înregistrată pe rolul Tribunalului Bucuresti sub nr. 31833/3/2012. Prin sentința civila nr. 1443/11.02.2015, Tribunalul a respins contestația ca neîntemeiată și a obligat Elsid la plata cheltuielilor de judecată. Împotriva acestei sentințe a declarat recurs Elsid, însă Curtea de Apel, prin decizia dată săptămâna trecută, a respins acest recurs, hotărârea devenind astfel definitivă.

„In 2012 Hidroelectrica s-a confruntat cu cea mai mare secetă din istoria companiei, Dunărea înregistrând cele mai mici debite din ultimii 150 de ani. În 2012 Hidroelectrica a consemnat cea mai mică producție de energie realizată vreodată de doar 11,8 TWh , în 2012 Hidroelectrica avea semnate contracte de 20 de TWh. Ca să-și onoreze aceste obligații contractuale, Hidroelectrica cumpăra de la producătorii termo la prețuri cuprinse între 260-300 lei/ MWh și din piața reglementată la 350-400 lei/ MWh ca să o vândă băieților deștepți în pierdere la preșuri cuprinse între 103-132 lei?MWh…..Efectul activării forței majore a fost reducerea în cheie matematică a cantităților de energie către toți cei 41 de parteneri contractuali. Dar Elsid, Electrocarbon, Energy Holding au contestat aceasta măsură. Ce conta dacă Hidroelectrica murea. Ei să facă profit”, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar.

Cele două contracte încheiate de Hidroelectrica cu Elsid Titu și Electrocarbon Slatina au generat, în perioada 2006 – 31 mai 2012, o pierdere de 200 milioane lei.

Euro Insol și Hidroelectrica au fost apărate în instanță de avocații de la Borza și Asociații, respectiv Stănescu, Miloș, Dumitru și Asociații, iar Elsid Titu S.A. a fost reprezentată de Răzvan Dinca și Asociații.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.