Enel are 218 prosumatori prin programul Casa Verde Fotovoltaice care beneficiază de eficiență energetică și de facturi mai mici la energie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori, Regenerabile
Prima Pagina Energie Electrica si termica Enel are 218 prosumatori prin programul Casa Verde Fotovoltaice care beneficiază de eficiență energetică și de facturi mai mici la energie
  • Enel X România a montat peste 22.300 de panouri fotovoltaice pentru firme din domeniul alimentar, retail, centre logistice și comerciale, clădiri de birouri, care contribuie la reducerea cu 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon

Un număr de 218 persoane fizice/locuințe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul “Casa Verde Fotovoltaice”, anunță Enel. Pe lângă avantajul de a produce cea mai mare parte a energiei pentru nevoile proprii, prosumatorii, în funcție de surplusul de energie vândut furnizorului și injectat în rețeaua de distribuție, primesc o sumă care se reduce din factura lunară de energie.

Potrivit datelor companiei, cei 218 prosumatori au generat în acest an o cantitate totală de 115,5 MWh, suficientă pentru ca un televizor să funcționeze neîntrerupt timp de 33.571 de zile sau 885 de PC-uri, timp de un an. Sistemele fotovoltaice implementate vor contribui la reducerea cu 153.000 de kg a gazelor cu efect de seră, echivalentul unei cantități produse de aproximativ 115 mașini /an.

“Companiile Enel sprijină prosumatorii prin soluții energetice adaptate nevoilor acestora, pentru eficientizarea consumului de electricitate. Prin implementarea acestor tehnologii, prosumatorii contribuie la un mediu înconjurător mai curat și își asigură surse proprii de energie verde. Ne așteptăm ca numărul persoanelor care doresc să își instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvențiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum, cu emisii de CO2 la cote reduse și la un cost al electricității mai mic”, a declarat Anamaria Marin, Head of marketing service B2C, Enel.

Din septembrie 2019, companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt autorizate de Administrația Fondului pentru Mediu să participe la programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice, prin care statul subvenționează cu până la 20.000 de lei, sau 90%, cheltuielile pentru montarea unui sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kW.

Sistemele fotovoltaice, care pot fi monitorizate cu ajutorul unui computer sau smartphone, includ panouri fotovoltaice cu putere instalată de 3kW, un invertor solar cu o putere similară, un contor inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă.  În plus, consultanții companiilor Enel oferă și consiliere pentru accesarea finanțării, întocmesc proiectul tehnic și documentațiile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, asigură consiliere pentru obținerea avizului tehnic de racordare (ATR), a certificatelor, avizelor și autorizațiilor, dar și pentru racordare și punerea în funcțiune a sistemului. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Enel dezvoltă și proiecte de eficiență energetică pentru segmentul business, prin Enel X România. Peste 22.300 de panouri fotovoltaice montate, care contribuie la reducerea cu 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon

Alături de segmentul rezidențial, grupul Enel dezvoltă în România și proiecte de eficiență energetică pentru segmentul business, prin Enel X România. În prezent, compania are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante firme din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, care contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producție de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile și al soluțiilor și serviciilor energetice avansate, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din țară, iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii de asistență pentru casă . Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate  instalată de 534 MW prin cele 12 instalații eoliene și  fotovoltaice situate în Dobrogea, Banat, Oltenia și Muntenia. Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

7 comentarii la “Enel are 218 prosumatori prin programul Casa Verde Fotovoltaice care beneficiază de eficiență energetică și de facturi mai mici la energie”

  1. Bună ziua! Doresc să depun dosarul pentru obținerea sistemul de panouri fotovoltaice la Enel.Ce acte îmi sunt necesare pentru a putea obține suma garantată prin programul ,,Casa verde”? Menționez ca doresc sa-mi montez un sistem de 8-10 kw(diferența o voi acoperi din resurse propii) .Casa este încălzită cu o pompa de caldura. Va mulțumesc!

  2. Buna ziua. Vă rog să vă adresați Enel să vă ajute cu toate informațiile. Transmitem și noi întrebările dvs la reprezentanții companiei.

  3. doresc sa ma inscriu in programul Casa verde de montare panouri fotovoltaice.. Cum ne putem inscribe?

  4. Sunt interesat de un sistem on grid de 3kw cu montare la sol, suportul pentru panouri fiind construit de mine. În aceste condiții precizați costul total al instalației cu punerea în funcție.Precizez ca sunt client enel.

  5. Ma interesează programul casa verde pt. fotovoltaice , aș dori pot instala panouri fotovoltaice .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.