Enel Green Power și CCE Australia, interes pentru energia din valuri

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power și CCE Australia, interes pentru energia din valuri
  • Acord de colaborare pentru cercetarea și dezvoltarea generatorului de energie din valuri CETO 6

Enel Green Power (EGP) și Carnegie Clean Energy (CCE) au semnat un acord de colaborare pentru cercetarea și dezvoltarea generatorului de energie din valuri CETO 6. Noul sistem, cu o capacitate 1,5 MW, va genera electricitate prin intermediul energiei cinetice a valurilor, folosind mai multe puncte de ancorare și multiple sisteme de conversie a energiei pentru a obține un potențial sporit de producție de energie electrică și de competitivitate în raport cu alte surse regenerabile de energie.

EGP va investi în jur de 1 milion de euro (1,6 milioane de dolari australieni) în activitățile menționate în acordul de colaborare.

Conform termenilor acordului, EGP și Carnegie vor lucra împreună la identificarea, dezvoltarea și investiția în noi oportunitati pentru producerea de energie prin intermediul sistemului CETO 6 în Australia, Europa și la nivel global.

“EGP este o companie activă în descoperirea și promovarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniul energiei regenerabile, iar energia marină este unul dintre cele mai atrăgătoare și pline de provocări astfel de exemple. Valurile puternice ale Australiei reprezintă una dintre cele mai atractive surse de energie existente,” spune Antonio Cammisecra, Director al Enel Green Power. “Acordul cu CCE, o companie activă în domeniul cercetării energiei marine de peste zece ani, ne ajută să folosim una dintre cele mai revoluționare tehnologii de generare de energie, cu un potențial semnificativ de dezvoltare.”

Conform acordului semnat, EGP și CCE vor coopera în cadrul Albany Wave Energy Project (AWEP), un proiect de dezvoltare susținut de guvern ce presupune proiectarea, producția, instalarea și testarea pe o perioadă de 12 luni a sistemului CETO 6 complet operațional aflat pe coasta Albany, din Australia de Vest. Etapa de testare AWEP va începe în prima jumătate a anului 2020.

EGP are, astfel, posibilitatea de a deveni membru tehnic al consiliului CCE și al Centrului Wave Energy Research administrat de Universitatea Australiei de Vest, cu sprijinul Guvernului Australiei de Vest.

Noul generator de energie marină CETO 6 reprezintă continuarea dezvoltării de către CCE a sistemului CETO 5. Noul sistem încorporează la bord producția de energie electrică, precum și multiple puncte de ancorare și module PTO (Power Take-Off), care sunt folosite pentru a transforma energia cinetică a valurilor în energie electrică. CETO 6 va avea o capacitate instalată de 1,5 MW, ceea ce presupune o creștere substanțială față de nivelul de 240 kW ai unității anterioare, CETO 5. Prin potențialul crescut de producție de energie determinat de multiplele puncte de ancorare și module PTO, CETO 6 poate deveni competitiv în raport cu alte tehnologii de energie regenerabilă deja cunoscute pe piață,   după ce va fi produs în volume mari și instalat în proiecte de generare de capacitate mare.

CCE este o companie australiană listată la bursă (Australian Stock Exchange), cu peste 10.000 de acționari, specializată în dezvoltarea de energie regenerabilă. Compania este unicul proprietar și dezvoltator al drepturilor de proprietate intelectuală pentru proiectul CETO Wave Energy Technology

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 42 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

În Australia, Enel Green Power a conectat recent la rețea o capacitate de 45 MW din totalul de 137 MW ai centralei Bungala Solar One PV. Unitatea face parte din Bungala Solar PV Project, localizat aproape de Port Augusta, Sudul Australiei și, odată finalizată, va avea o capacitate totală de 275 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *