Enel modernizează staţia de transformare Mircea Vodă din Călăraşi

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Enel modernizează staţia de transformare Mircea Vodă din Călăraşi

Enel Distribuţie Dobrogea investește 8 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Mircea Vodă din judeţul Călăraşi. Lucrările au fost începute în luna octombrie 2015 şi se vor executa etapizat pentru a menţine continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

retea_de_distributie.jpg Ghid electric‘Astfel, în prima parte a lucrărilor, a fost înlocuit aparatajul primar de comutaţie în instalaţiile de 110kV cu aparate de comutaţie noi, performante, şi au fost montate protecţii noi, digitale. Prima celulă LEA110kV a fost deja înlocuită, lucrarea de montare a celei de-a doua celule şi barei de transfer fiind în curs de finalizare. Renunţând la aparatele pe bază de ulei electroizolant s-a putut elimina riscul poluării prin scurgeri accidentale de ulei, explozii sau incendii. Prin înlocurea echipamentelor vechi cu echipamente automatizate cu un gabarit mult redus, s-a restrâns suprafaţa de teren utilizată cu 40%. Pe suprafaţa de teren rămasă se va amenaja o platformă ecologică de depozitare a echipamentelor energetice cu potenţial de poluare, prevăzută cu o instalaţie de preluare şi epurare a apei contaminate cu ulei’, se precizează într-un comunicat transmis de Enel.

Totodată, în cea de-a doua etapă a investiţiei, sunt programate lucrări de modernizare a instalaţiilor de medie tensiune din staţie prin înlocuirea celulelor de medie tensiune de 20kV cu celule noi, moderne. Lucrările la staţia de transformare Mircea Vodă Călăraşi se vor încheia la sfârşitul lunii martie 2017.

Staţia de transformare 110/20 kV Mircea Vodă a fost pusă în funcţiune în anul 1979, fiind realizate de atunci doar lucrări de mentenanţă. Această staţie alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 13.000 de clienţi din jumătatea vestică din municipiul Călăraşi, atât agenţi economici, cât şi clienţi casnici.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *