Enel și Nissan lansează lansează  proiectul vehicle-to-grid în Marea Britanie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel și Nissan lansează lansează  proiectul vehicle-to-grid în Marea Britanie
  • Proprietarii mașinilor electrice Nissan pot vinde energia stocată în vehiculele lor înapoi în rețea pentru a obține profit

Nissan și  Enel au confirmat  planurile de a lansa un proiect important vehicle-to-grid (V2G), primul realizat în Marea Britanie. Proiectul presupune instalarea și conectarea a o sută de unități V2G în locațiile agreate de către proprietarii privați și ai flotelor Nissan LEAF și furgonetei electrice e-NV200. Oferindu-le proprietarilor de vehicule electrice Nissan posibilitatea de a-și conecta vehiculele la sistemul V2G, aceștia vor avea flexibilitatea și puterea de a vinde energia stocată în bateria mașinii înapoi în rețeaua națională.

3044138-inline-i-1-to-make-electric-vehicles-affordable-look-at-the-energy-services-they-provide

Acest anunț vine după semnarea acordului de parteneriat pentru V2G între Nissan și  Enel de la Paris, în decembrie 2015, în timpul celei a 21-a Conferință ONU privind schimbările climatice (COP21). Ulterior, în ianuarie 2016, a început instalarea a 40 de unități V2G în DanemarcaPaul Willcox, președinte al Nissan Europe, a declarat:

„Proiectul istoric de astăzi din Marea Britanie este un important pas înainte în gestionarea energiei din surse regenerabile, ajutând la modelarea viitorului industriilor, orașelor și societăților. Gestionare inteligentă a energiei este una dintre cele mai mari provocări cu care orice națiune se va confrunta în viitor. De aceea, acest proiect este atât de critic în evaluarea fezabilității utilizării surselor de energie variabile, mai flexibile. Noi vedem vehicule electrice Nissan drept hub-uri mobile de energie ale viitorului, un pionierat pentru o infrastructură energetică de sine stătătoare, care va ajuta la rezolvarea problemelor de capacitate din viitor.”

„Suntem încântați de lansarea acestui proiect în Marea Britanie”„Instalarea tehnologiei noastre inovatoare de încărcare cu două sensuri va încuraja integrarea fluxurilor neprogramabile ale energiei din surse regenerabile în rețea și va contribui la răspândirea mobilității electrice în țară, cu beneficii asupra sectorului energetic și mediului înconjurător, având și un impact pozitiv asupra finanțelor proprietarilor de mașini electrice. Faptul că Nissan a ales tehnologia de încărcare a Enel pentru acest proiect în Marea Britanie este dovada perfectă a potențialului enorm pe care îl are sistemul de încărcare V2G al Grupului în a revoluționa nu numai transportul, dar și distribuția energiei electrice”, a declarat Ernesto Ciorra, directorul de Inovare și Dezvoltare Durabilă la Enel.

Proiecțiile din industrie arată că, până în 2050, numărul de mașini de pe drumuri s-ar putea dubla, comparativ cu cifra din prezent, uimitoare, de 2,4 miliarde. Livrarea și gestionarea creșterii într-un mod sustenabil pentru lume necesită o gândire inteligentă.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *