Enel X România a instalat 72 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice la supermarketurile Mega Image

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel X România a instalat 72 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice la supermarketurile Mega Image

Enel X România colaborat cu retailerul Mega Image, extinzând infrastructura națională de mobilitate electrică prin instalarea a 72 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și în alte 11 localități. Dintre acestea, 46 de puncte de încărcare Enel X au fost instalate la supermarketurile Mega Image din București, 18 în județul Ilfov (Mogoșoaia, Popești Leordeni, Jilava, Voluntari, Otopeni, Chitila, Bragadiru, Corbeanca), 4 în județul Timiș (Timișoara, Dumbrăvița) și 4 în județele Giurgiu și Vrancea.

Cu aceste unități, rețeaua Enel X România crește la peste 154 de puncte de încărcare în peste 20 de localități din țară.

„Vânzările de vehicule electrice și hibride în România sunt în continuă creștere și suntem foarte bucuroși să răspundem nevoilor utilizatorilor prin extinderea infrastructurii noastre de mobilitate electrică cu noi puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și alte patru județe. Parteneriatul nostru cu Mega Image va îmbunătăți accesul la infrastructura de încărcare pentru cei care optează pentru mobilitatea electrică, în urma angajamentului nostru de a permite transportul oriunde în țară într-un mod mai curat și mai sustenabil. În același timp, accelerează tranziția la mobilitate verde și ne întărește obiectivele pentru mobilitate cu emisii zero și transport electrificat”, a declarat Daniel Ortiz, directorul general al Enel X România.

„Grija pentru mediu rămâne una dintre preocupările noastre principale și suntem mândri că avem ocazia să ne implicăm în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Vrem să încurajăm comunitățile din care facem parte să adopte comportamente responsabile, iar asigurarea unei infrastructuri pentru mașinile electrice este o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, Adrian Nicolaescu, vicepreședinte marketing, e-commerce, comunicare și susținere Mega Image.

Infrastructura de încărcare instalată se bazează pe noile soluții de încărcare inteligentă ale liniei de afaceri globale Enel X. Parteneriatul cu Mega Image implică instalarea a 5 stații de încărcare JuicePump și a altor 31 de stații de tip JuicePole.

Soluția JuicePump permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Unitățile JuicePole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permițând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Enel X România acoperă, de asemenea, nevoile de încărcare pentru mobilitate electrică acasă sau la birou, oferind stații de încărcare, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de încărcare.

Utilizatorii își pot reîncărca vehiculele la punctele de încărcare Enel X România folosind aplicația mobilă JuicePass. Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul enelx.ro.

Șoferii pot verifica locațiile și disponibilitatea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă fie în aplicația JuicePass, fie pe site, aici. Aceștia pot vedea, în timp real, dacă o stație de încărcare este disponibilă, ocupată sau în întreținere, precum și dacă aceasta este una rapidă sau ultrarapidă, tipul cablului de încărcare, puterea, accesibilitatea și distanța până la ea. Pentru personalizare, utilizatorii de vehicule electrice vor putea asocia unul sau mai multe modele de mașini și, pe baza informațiilor introduse, vor primi în timp real date despre durata și nevoia de reîncărcare sau despre intervalul rămas.

Enel X România instalează infrastructură de încărcare în incinta „Partenerilor de reîncărcare”, inclusiv centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice. Instalarea și întreținerea infrastructurii de încărcare nu implică niciun cost pentru partenerii de reîncărcare ai companiei, în schimbul disponibilității zonelor de parcare.

Compania oferă, de asemenea, un serviciu similar municipalităților care sunt interesate să îmbunătățească calitatea aerului prin încurajarea mobilității electrice. Enel X România ajută autoritățile locale să identifice cele mai adecvate soluții și asigură instalarea și întreținerea infrastructurii de reîncărcare fără costuri, pe locurile de parcare publice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *