energynomics.ro a lansat raportul oficial al Energy Strategy Summit 2018

Publicat pe Categorii Actual, Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic energynomics.ro a lansat raportul oficial al Energy Strategy Summit 2018

Două au fost ideile recurente în cadrul intervențiilor și dezbaterilor la Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro, și anume:

 • România este interconectată la spațiul economic european ceea ce înseamnă ținte comune și obligații ferme în plan local
 • avansul tehnologic schimbă deja și și va continua să modifice în mod accelerat peisajul energetic românesc, în principal prin creșterea rolului consumatorilor în piețele de electricitate.

Sursă foto: energynomics.ro

energynomics.ro a lansat, ieri,în cadrul unei conferințe de presă, raportul oficial al Energy Strategy Summit 2018. La eveniment au fost invitați, ca Speakeri,  Elena Popescu, director general în cadrul Ministerului Energiei, Harald Kraft, președintele ROPEPCA și Martin Moise, vice-președinte PATRES, precum și reprezentanți ai presei.

Urmează șase luni de foc pentru Ministerul Energiei care lucrează intens pe cel puțin nouă direcții de acțiune, fiecare având termene de finalizare înainte de sfârșitul acestui an. Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice – PNIESC este documentul în care se întâlnesc toate temele dominante ale energeticii românești și care trebuie transmis Comisiei Europene înainte de 31 decembrie, a declarat Elena Popescu, director general în cadrul ministerului, citată de  energynomics.ro.

Preocupările Ministerului Energiei în domeniul energiei electrice:

 • Pachetul legislativ „Energie curată pentru toți europenii” – finalizare negocieri și adoptarea pachetului;
 • pregătirea procesului de susținere a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019 de către România pentru Grupul de Lucru Energie;
 • Strategia energetică a României;
 • evaluarea de impact asupra mediului – Raportul de mediu;
 • PNIESC – Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice;
 • CFD – Contracte pentru diferență;
 • Cogenerare – Schema pentru cogenerare de înaltă eficiență pentru perioada 2023-2030;
 • Fondul specializat de investiții pentru eficiență energetica;
 • Programul de iarnă 2018-2019 – Comisia de analiză a grupurilor energetice privind disponibilitatea lor.

Harald Kraft (ROPEPCA) a insistat asupra necesității unui cadrul fiscal și de reglementare stabil pentru dezvoltare proiectelor energetice din sectorul petrol și gaze. Potrivit energynomics.ro, domnia sa a apreciat, de asemenea, că este potrivit ca sectoarele onshore și offshore să se bucure de tratament similar, pentru buna dezvoltare a pieței naționale de gaze naturale, în beneficiul economiei și societății românești.

La rândul său, Martin Moise (PATRES) a salutat modificările introduse la aplicarea schemei de sprijin pentru regenerabile prin legea adoptată în iunie în Parlament, aflată la promulgare, cu condiția ca noile prevederi legale să rămână în vigoare pe toată durata de funcționare a schemei. Sectorul regenerabilelor poate juca un rol esențial în atingerea noilor ținte agreate la nivel european, a mai spus Martin Moise, citat de energynomics.ro

“Când am lansat conceptul Energy Strategy Summit, în 2015, strategia energetică națională era tema dominantă. Odată cu dezvoltarea proiectului de strategie națională, edițiile din anii 2016-2017 au adus în prim plan strategiile marilor companii (multinaționale) ca motoare ale schimbării în industria energetică. Marele câștig al ediției din acest an este identificarea micro-strategiilor – ale consumatorilor – ca fundament al evoluției viitoare în industria energetică”, a declarat Gabriel Avăcăriței, redactor șef energynomics.ro.

Raportul Energy Strategy Summit 2018 poate fi consultat pe site-ul: www.energynomics.ro

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *