Insolvența ELCEN dă bătăi de cap Distrigaz Sud Rețele, ENGIE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Insolvența ELCEN dă bătăi de cap Distrigaz Sud Rețele, ENGIE

Insolvența ELCEN cauzează probleme în lanț unor companii, Distrigaz Sud Rețele fiind una dintre acestea. Datoriile totale ale Electrocentrale București (ELCEN) față de Distrigaz Sud Rețele, societate deținută de ENGIE România, se ridică la 155 milioane de lei, iar decizia de intrare în insolvență va avea consecințe negative asupra situației financiare a distribuitorului de gaze, se precizează într-un comunicat al ENGIE România.

insolventa‘ENGIE România, grup energetic care deține Distrigaz Sud Rețele, prestator al serviciului de distribuție a gazelor naturale către Electrocentrale București SA (ELCEN), a luat act, cu surprindere și profundă preocupare, de decizia Consiliului de Administrație al ELCEN de a iniția procedura de insolvență a companiei. Această decizie, luată fără consultarea tuturor părților implicate, va avea consecințe negative asupra situației financiare a Distrigaz Sud Rețele, periclitând realizarea  investițiilor  necesare exploatării în condiții de siguranță a rețelei de distribuție a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului București, cât și al întregii zone operate de companie’, se spune în comunicat.

Reprezentanții ENGIE consideră că singura soluție durabilă menită să evite falimentul ELCEN și RADET și să garanteze, pe termen lung, aprovizionarea cu apa caldă și căldură a locuitorilor din București constă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât și de Primăria Municipiului București.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *