Este oficial. Ion Sterian a fost selectat Director General al Transgaz pentru încă 4 ani. Conduce compania din 2013

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Este oficial. Ion Sterian a fost selectat Director General al Transgaz pentru încă 4 ani. Conduce compania din 2013

Ion Sterian este, în continuare, Director General la Transgaz.  Urmare a încheierii procedurii de selecție și recomandării Comitetului de Nominalizare și Remunerare, Consiliul de Administrație al SNTGN Transgaz SA a numit, prin Hotărârea nr. 22/27.07.2021, pe Ion Sterian în funcția de Director General și pe Marius Vasile Lupean în funcția de Director Financiar, potrivit unei iformări a Societății Naționale de Transport Gaze Naturale.

Procedura de selecție, în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, pentru cele două posturi de conducere s- a încheiat după două luni și jumătate.

Ion Sterian conduce Transgaz din 2013 și va avea un nou mandat de director general pentru următoii 4 ani. Sterian susține că sub conducerea sa și a echipei administrative și executive, Transgaz a traversat și traversează cea mai frumoasă perioadă din existența ei: aceea de transformare și modernizare a modelului de business, de remodelare a atitudinii față de societate și părțile interesate, de reproiectare organizațională, fiind astăzi, prin investițiile majore realizate, printre primele companii din sectorul energetic la nivelul UE.

Având în vedere balanța eforturi – rezultate ale performanței manageriale ale Transgaz, putem aprecia că, contribuția pe care am adus-o în calitate de director general al companiei este una substanțială, pozitivă, focusată pe reproiectare managerială, disciplină organizațională și execuția responsabilă și eficientă a atribuțiilor și materializată prin măsuri tehnico-operaționale angajate prin intervenția organizațională, scrie șeful Transgaz în raportul său.

Cine este Ion Sterian

S-a alăturat companiei Transgaz  în anul 2007, în calitate de reprezentant al acționarului majoritar, Statul Român prin Ministerul Economiei, în Adunarea Generală a Acționarilor, fiind desemnat apoi, în anul 2013, Președinte al Consiliului de Administrație.

Înainte de a ajunge șeful Transgaz, Ion Sterian a fost director executiv în cadrul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

Este absolvent al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, specializarea forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze, al Facultății de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității din București, al masteratului Management și Dezvoltare Rurală din cadrul aceleiași universități.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Este oficial. Ion Sterian a fost selectat Director General al Transgaz pentru încă 4 ani. Conduce compania din 2013”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *