Eurelectric anunță adoptarea unei noi viziuni: Se accelerează tranziția spre o energie curată în Europa

Publicat pe Categorii Energie, Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Eurelectric anunță adoptarea unei noi viziuni: Se accelerează tranziția spre o energie curată în Europa

Liderii celor mai importante companii şi asociaţii din industria europeană a electricităţii, reuniţi în Eurelectric, au adoptat o nouă viziune, care angajează sectorul în accelerarea tranziţiei spre o energie curată,  potrivit Acordului de la Paris, se precizează într-un comunicat de presă.  După acest anunț, urmează un proces de consultare. Noua viziune demonstrează angajamentul  din partea sectorului energetic de a juca un rol cheie în trecerea la o societate durabilă, inteligentă și eficientă din punct de vedere energetic.

Sursă foto: Eurelectric

„Industria noastră vede o mare oportunitate în decarbonizarea progresivă și un viitor energetic european pe deplin durabil. Electricitatea joacă un rol tot mai important în realizarea acestei viziuni, iar Eurelectric va conduce această transformare. Anunțul de astăzi arată că, împreună, suntem hotărâți să accelerăm această tranziție spre o energie neutră din punct de vedere al carbonului, printr-o electrificare progresivă a consumului de energie al Europei, înainte de mijlocul secolului”, a declarat Francesco Starace, președinte al Eurelectric și CEO al grupului italian Enel, citat în comunicatul Eurelectric.

Prin noua viziune, sectorul își consolidează angajamentul de a investi în producția de energie curată şi alte soluții, care să permită tranziția și, mai ales, să contribuie la accelerarea reducerii emisiilor de CO2 şi în alte sectoare, prin utilizarea din ce în ce mai eficientă a energiei electrice curate. „Electrificarea încălzirii, transportului și industriei reprezintă un lucru din care toată lumea iese în câştig. Acesta vine cu o eficiență mai mare și emisii reduse de CO2. Ar trebui să facem tot posibilul pentru a creşte electrificarea cu reglementări deştepte”, a declarat Magnus Hall, CEO al Vattenfall și vicepreședinte al Eurelectric.

„Investițiile necesare în tehnologiile ecologice și cele de tranziție sunt uriașe. Această declarație reflectă angajamentul nostru total de a investi în inovare, de a construi noi modele de afaceri și de a ne asigura că energia electrică continuă să creeze valoare în deceniile viitoare „, a spus, la rândul său, Alistair Philips-Davies, CEO al SSE și vicepreședinte al Eurelectric.

Secretarul general al Eurelectric, Kristian Ruby, și-a exprimat satisfacția că întregul sector sprijină viziunea, subliniind că realizarea acesteia va necesita eforturi colective suplimentare.

Eurelectric, este asociația sectorială, ce reprezintă interesele comune ale industriei de electricitate la nivel pan-european. Eurelectric reprezintă 3.500 de companii din Europa, cu o cifră de afaceri totală de 200 de miliarde de euro, care acoperă toate domeniile, de la generarea și piețele de energie electrică, la rețelele de distribuție şi consumatori, precum și probleme legate de mediu și durabilitate. Institutul Naţional Român pentru Studiul Amenajării şi Folosirii Surselor de Energie – IRE, încă de la înfiinţare (26 iunie 1926) a fost partenerul autorităţilor publice şi al industriei energetice în dezvoltarea şi promovarea sectorului energetic, precum şi în apărarea intereselor României în acest domeniu pe plan internaţional. IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *