Europarlamentarul PNL Adina Vălean va conduce Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie în Parlamentul European

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Europarlamentarul PNL Adina Vălean va conduce Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie în Parlamentul European
  • Răzvan Nicolescu, Deloitte: Alegerea doamnei Adina Vălean la conducerea ITRE, adică a comitetului Parlamentului European care se ocupă de energie, este un lucru foarte bun pentru sectorul energetic românesc

Europarlamentarul PNL Adina Vălean va fi preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie în noul Parlament European.

Alegerea doamnei Adina Vălean la conducerea ITRE, adică a comitetului Parlamentului European care se ocupă de energie, este un lucru foarte bun pentru sectorul energetic românesc, apreciază Răzvan Nicolescu, Partener în cadrul practicii de consultanță a Deloitte, fost ministru al Energiei, pe pagina de facebook.

Adina Vălean (PNL) este cel mai influent eurodeputat român în Parlamentul European, potrivit TOP 100 cei mai influenți europarlamentari ai acestei legislaturi, realizat de Vote Watch. Pe prima poziție se află președintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani (PPE), urmat de germanul Manfred Weber, liderul Grupului PPE. Vălean ocupă poziția a patra, înaintea liderului Grupului S&D, germanul Udo Bullmann, și a președintelui liberalilor europeni, belgianul Guy Verhofstadt – locul 9.

Adina Ioana Vălean este, din ianuarie 2017, președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), devenind astfel primul președinte de comisie român din Parlamentul European. Din 2014 până la începutul lui 2017, a fost vicepreședinte al Parlamentului European, din partea Grupului Popularilor Europeni, cu atribuții în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. În prezent, este membru al Delegației pentru relația cu Statele Unite ale Americii.

Adina Vălean este membru al PNL din 1999, și între 2004 și 2006, a fost deputat în Parlamentul României. A fost secretar general al organizației de tineret PNL și secretar al comisiei PNL pentru afaceri, privatizare și concurență. Are un master în integrarea europeană și studii postuniversitare în securitatea națională și managementul apărării. La începutul carierei, a fost profesoară de matematică.

Potrivit Mediafax, noii europarlamentari PNL au obţinut patru noi poziţii executive în comisiile din Parlamentul European. Daniel Buda va fi vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, liberalul Cristian Buşoi – vicepreşedintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară a legislativului de la Bruxelles. Marian-Jean Marinescu va coordona Comisia pentru Transport şi Turism din cadrul aceluiaşi Parlament.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *