Evoluție pentru orașele smart. De la stâlpii de iluminat stradal la stâlpii inteligenți

Publicat pe Categorii Energie, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Semnal Evoluție pentru orașele smart. De la stâlpii de iluminat stradal la stâlpii inteligenți
  • Signify a lansat stâlpul BrightSites, ce reprezintă o platformă de iluminat și o infrastructură Wi-Fi 4G / 5G la nivel de oraș

Un nou stâlp de iluminat inteligent este pregatit pentru orasele smart. Stâlpul BrightSites de la Signify reprezintă o platformă de iluminat și o infrastructură Wi-Fi 4G / 5G la nivel de oraș, ce accelerează infrastructura, îmbunătățind estetica urbană

Saptamana aceasta, Signify (anterior Philips Lighting) a anuntat doua noutati importante in domeniul iluminatului intelligent : gama Trulifi – cele mai fiabile sisteme LiFi, de mare viteza, destinate pietelor profesionale si noul stalp de iluminat inteligent BrightSites.

Stalpul cuprinde o gamă largă de senzori și camere video IoT ce ofera: monitorizarea mediului, opțiuni sporite de securitate (prin detectarea incidentelor, de exemplu), dar și venituri obţinute din telecomunicații și publicitate. Design-ul exterior și antenele integrate garantează că acești stâlpi se încadrează în mediu, menținând estetica generală a orașului

Infrastructura digitală de astăzi este importantă pentru vitalitatea economică și calitatea vieții orașului, în paralel cu infrastructura standard – drumurile, podurile și conductele de apă. Cu toate acestea, majoritatea componentelor coloanei vertebrale digitale ale unui oraș nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile moderne de conectivitate ale prezentului şi viitorului. Noul stâlp inteligent BrightSites de la Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în industria iluminatului, oferă o soluție completă. Acesta pune la dispoziţie o gamă largă de aplicații IoT, conectivitate permanentă, camere și senzori de mediu – precum și iluminat gestionat cu LED-uri de înaltă eficiență şi calitate, menținând în același timp aspectul mediului urban, se precizeaza intr-un comunicat.

Evoluție: de la stâlpii de iluminat stradal la stâlpii inteligenți

Noul stâlp, cu capacităţi îmbunătățite IoT, subliniază evoluția iluminatului stradal de la stadiul unei utilități municipale, problematică din punct de vedere al costurilor, la un punct de date dinamic cu potențial de generare de venituri, un hub de conectivitate wireless și un instrument de monitorizare a mediului. Această capacitate de a furniza noi servicii, cum ar fi telecomunicațiile și chiar publicitatea, poate genera venituri pentru municipalități.

 „Am îmbunătățit semnificativ capacitățile de conectivitate ale stâlpului inteligent, incluzând senzori digitali și semnal WiFi mai puternic, pentru conexiune locală. Antenele integrate ascunse oferă servicii de 4G și 5G de la mai mulți furnizori. Acest lucru mizează pe promisiunea orașului inteligent al viitorului – transformând iluminatul stradal obişnuit într-o platformă pentru furnizarea de servicii inteligente pentru oraș. O nouă gamă cu modele de design elegante le permite acestor stâlpi să se potrivească oricărei estetici urbane”, a declarat Musa Unmehopa, Director General BrightSites, Signify.

O parte dintre caracteristicile plug-in ale stâlpilor inteligenți BrightSites  includ:

•       Senzori, pentru a oferi o monitorizare actualizată a mediului, cum ar fi calitatea aerului, detectarea zgomotului și a incidentelor și care colectează date pentru a sprijini deciziile ce pot îmbunătăți traiul general în zonele urbane;

•       Camere video care pot observa condițiile rutiere contribuind la îmbunătățirea fluxurilor de trafic, pentru a ghida deciziile de mentenanţă și delegarea echipajelor de urgență;

•       Microfoane inteligente echipate pentru recunoaștere avansată, care poate fi declanșată de zgomote asociate cu comportamente antisociale, cum ar fi strigătele, alarmele auto, spargerea sticlei sau chiar împușcăturile. Acestea sporesc automat lumina, înregistrează audio și alertează serviciile de urgență;

•       Ecrane de afișare care pot oferi mesagerie de urgență importante și pot genera venituri suplimentare dacă sunt folosite ca panouri publicitare targetate.

Stâlpii inteligenți BrightSites au fost deja instalați în orașe din întreaga lume, din Noua Caledonie la San Jose, SUA, până în Hospitalet, Spania. „Stâlpii inteligenți BrightSites ne-au permis să transformăm spațiile publice prin integrarea perfectă a tehnologiei în viața cotidiană a cetățenilor”, a declarat David Quirós, Consilier Municipal pentru Inovație și Cultură – Hospitalet, Spania.

Gama BrightSites de stâlpi inteligenți este disponibilă la nivel global.

Gama Trulifi reprezinta cele mai fiabile sisteme LiFi, de mare viteza, destinate pietelor profesionale (inclusiv pentru cladiri de birouri, domeniul hotelier, comercial, industrial si medical).

Noua gama cuprinde corpuri de iluminat care asigura conectivitate wireless la viteze de pana la 150 Mbps in spatii mari, precum sali de conferinta si birouri. Trulifi este ideal pentru zonele aglomerate (cladiri, aeroporturi) si in cele in care frecventele radio nu functioneaza sau nu sunt permise (spitale, aeronave, in subteran), spectrul LiFi fiind de peste 1.000 de ori mai mare decat cel al spectrului de frecvente radio.

 Odata cu lansarea au fost anuntati doi clienti noi: Globalworth, care a instalat 18 corpuri de iluminat Philips Trulifi in trei sali de conferinta, in birourile sale din Turnul Spektrum din Varsovia, respectiv Claerhout Communication Campus, o agentie belgiana de marketing si comunicare, potrivit comunicatului companiei.

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Cu vânzări de peste 6.4 miliarde de EUR în 2018, avem o echipă de aproximativ 29,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *