Exceptările de la plata de certificate verzi : marii consumatori vor să dea în judecată Guvernul

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Exceptările de la plata de certificate verzi : marii consumatori vor să dea în judecată Guvernul

Decizia Guvernului privind aplicarea scutirii de la plata de certificate verzi din momentul emiterii acordurilor de exceptare a stârnit nemulțumiri din partea marilor consumatori de energie beneficiari. Mare parte dintre aceștia analizează posibilitatea de a apela la instanță pentru a-și apăra drepturile, considerând că  exceptările sunt valabile din momentul semnarii acordurilor, nu a emiterii acestora!

solutionarea-litigiilor-intre-consumatori-si-comercianti

ArcelorMittal Galaţi, al doilea mare consumator de energie al ţării, este pregătit să dea în judecată Guvernul României pentru amânarea cu o jumătate de an a exceptării companiei de la plata unei părţi a certificatelor verzi, a declarat, pentru AGERPRES, Bruno Ribo, CEO al producătorului de oţel.  Alro Slatina şi ArcelorMittal Galaţi, au semnat acordurile de exceptare în decembrie 2014 şi cer în prezent ca reducerea certificatelor verzi să fie aplicată pentru tot anul 2015, nu doar pentru o jumătate de an, scrie Agerpres.

“Povara financiară este majoră – discutăm despre milioane de euro aici. Este o dezvoltare neaşteptată, care ameninţă planul nostru de investiţii, axat pe creşterea sustenabilităţii şi continuarea operaţiunilor. Foarte important este şi semnalul negativ trimis de Guvern în ceea ce priveşte predictibilitatea mediului economic din România”, a arătat şeful ArcelorMittal Galaţi.

Citiți și Este oficial! Guvernul merge pe mâna ANRE: Marii consumatori de energie, exceptați de la plata de certificate verzi din momentul emiterii acordurilor

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *