Nuclearelectrica: Fasciculul de combustibil cu nr. 160.000, produs la Pitești

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica: Fasciculul de combustibil cu nr. 160.000, produs la Pitești

SN Nuclearelectrica a anunțat că sucursala sa, Fabrica de Combustibil Nuclear Pitești, a fabricat fasciculul de combustibil cu numarul  160.000.

fabrica-de-combustibil-nuclear-pitesti-850x300

Productia de combustibil nuclear de tip CANDU a început în anul 1980, prin punerea în funcțiune a stației pilot ca secție de combustibil în cadrul Institutului de Cercetări Nucleare (ICN) Pitești. Separarea Fabricii de Combustibil Nuclear ca entitate distinctă s-a făcut în anul 1992.

În cei 24 ani de la primirea autorizației de furnizor de combustibil nuclear pentru reactori de tip Candu 6 din partea AECL și Zircatec Precision Industries Inc. Canada, Fabrica de Combustibil Nuclear a înregistrat o ratǎ de defectare a fasciculelor de combustibil cu mult sub limita minimǎ admisǎ de Autoritatea de Proiectare a Sistemului CANDU (AECL), fapt confirmat de datele de operare și producție ale CNE Cernavodă, beneficiarul direct al producției de la FCN Pitești, se precizează într-un comunicat transmis de Nuclearelectrica.

Prin arderea celor 160.000 de fascicule de combustibil nuclear se produce o cantitate de energie electrică de 178,4 TWh. Aceeași cantitate de energie electrică poate fi obținută în centralele clasice prin arderea a 355 milioane de tone cărbune brun, 177,6 milioane tone huilă energetică sau 50,7 milioane de tone de păcură.

Produsele şi serviciile furnizate de FCN îndeplinesc cerinţele de calitate cerute de client, în condiţii de conformitate cu cerinţele de protecţie a mediului înconjurǎtor, de siguranţǎ nuclearǎ  şi  sǎnǎtate şi securitate în muncǎ.

Prin combustibilul nuclear produs la FCN Piteşti şi folosit în cele două unități de la Cernavodǎ, SN Nucleaelectrica SA asigurǎ 20% din producţia totalǎ de electricitate a ţǎrii.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *