Femei din sectorul energetic la conferința FEL România: provocări și rețeta succesului

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Femei din sectorul energetic la conferința FEL România: provocări și rețeta succesului

Femei de succes au discutat despre diversitatea de gen în sectorul energetic și au împărtășit din experiența personală, în data de 27 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediții a conferinței „Women in Energy: diversitatea de gen în sectorul energetic”, organizată de Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

Invitatul special Iulian Iancu, Președinte al CNR-CME, a vorbit în deschiderea evenimentului despre importanța femeilor și rolul lor: „Dacă nu există femeie, nu există culoare, nu există formă, nu există viață. Cel mai perfect sinonim pentru energie este femeia. Femeia este un miracol și totodată un mister. Ea este viața”.

Anca Dragu, preşedintele Senatului României, a punctat că indicele egalităţii de gen pentru 2020 al României este de 54,4 puncte, din 100 de puncte, ceea ce ne situează pe antepenultimul loc. “Hate speech-ul este o problemă. Femeile se confruntă cu diverse provocări în funcție de domeniile de activitate”, a spus Dragu, anunțând că are în vedere implicarea la nivel de legislație și bune practici pentru promovarea femeilor în domenii în care nu sunt atât de promovate.

În cadrul intervenției sale cu privire la experiența personală în dezvoltarea carierei în sectorul energetic, Elena Popescu, Director General, Direcția Generală Politici Energetice, Ministerul Energiei a declarat “Ca să fii un inginer bun și să dovedești în lumea bărbaților trebuie să studiezi foarte mult, să fi tenace și să fi mai bună ca ei. În cadrul ministerului nu îmi este usor, dar toate greutățile pe care le-am întâmpinat m-au ambiționat. Am ajuns pe picioarele mele unde sunt și nu are de ce să îmi fie teamă sau să fiu mai prejos cu ceva”.

Vorbind despre provocările și rețeta succesului femeilor în managementul organizațiilor din sectorul energetic, Doina Vornicu, Chief Operating Officer (COO), în cadrul CEZ România, a declarat că avem nevoie de modele pentru a depăși mentalitățile de astăzi, modelele îți dau curaj. „În cadrul Grupului CEZ din România, am reuşit să implementăm o cultură bazată pe recunoaşterea tuturor valorilor şi a egalităţii de gen. Energia este un domeniu foarte frumos, fascinant, dar nu este simplu deloc. Noi ne-am propus să le explicăm tinerilor că meseria de electrician este minunată, nobilă şi că nu oricine poate să o facă”, a spus Vornicu.

Corina Popescu, CEO Electrica S.A. a evidențiat că în rețeta succesului este foarte multă muncă, rezultatele nu vin pe tavă, ele trebuie dorite în primul rând și echilibrate cu alte priorități personale și a oferit un sfat tinerei generații: „Sfatul meu pentru tinere este să creadă în ele. Sfatul meu pentru colegii lor este să creadă în colegele lor şi să le trateze egal. Să aibă aceeaşi abordare fie că vorbesc cu colegul lor de grupă, fie că vorbesc cu colega lor de grupă. Poate că această egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, la conducerea unor companii, ar putea să aducă echilibrul de care are nevoie sistemul energetic”.

Anne-Marie Gestin,Vicepreședinte Executiv la ENGIE România a declarat: “A face carieră înseamnă foarte multă muncă, iar dacă este făcută cu plăcere este minunat. În energie nu ne plictisim. Munca cu plăcere, asociată cu noroc, este esentială. Norocul nu înseamnă neapărat ceea ce vrei tu la momentul respectiv. Ci să fii dispus să faci lucruri pe care alții nu vor să le facă, să îți asumi riscuri, este la fel de important”.

Livia Stan, Director Afaceri Publice la E.ON România a identificat probleme ale femeilor în sectorul de utilități: industria nu reușește să atragă femei pregătite, ca mai apoi să aibă o retenție a acestora, iar promovarea la maturitatea profesională este dificil de respectat. “Procesul transformațional prin care trece sectorul energetic și de utilități este o oportunitate pentru femei, fiind mai abile în a se adapta la nou, au un spirit inovativ accentuat și capacități de empatie”, a spus aceasta.

A doua ediție a conferinței “Women in Energy” a abordat problema diversității de gen în sectorul energetic și a adus modele de femei de succes mai aproape de tânăra generație de femei din energie, inspirând astfel și oferind îndrumare tinerei generații.

Discuțiile au fost moderate de Ella Ratcu, consilier al CNR – CME și fondatoarea programului Future Energy Leaders România și Adrian Vintilă, Communication & Media Manager FEL România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *