Finanțare Transgaz pentru conducta Bulgaria-Austria via România și Ungaria

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Finanțare Transgaz pentru conducta Bulgaria-Austria via România și Ungaria

Comitetul de Coordonare CEF-Energie (Connecting Europe Facility- Energy), din cadrul Comisiei Europene a validat, pe 19 ianurie 2016, finanțarea cu suma de 179 milioane de euro a lucrărilor ce urmează să fie efectuate de Transgaz la sistemul național de transport a gazelor naturale românesc în vederea dezvoltării unei conducte care va face legătura dintre Bulgaria și Austria via România și Ungaria (proiectul de interconectare Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA)  – faza 1), comunică Ministerul  Energiei.

Transgaz va dispune de o parte din finanțarea necesară pentru a executa, pe teritoriul României, lucrările în cauză. Compania a depus cererea de finanțare pentru proiectul de interconectare BRUA pe data de 12 octombrie 2015, în cadrul apelului lansat de Comisia Europeană la începutul lunii iunie, anul trecut. Din cele 15 proiecte validate, 9 sunt în sectorul gazelor naturale, cu o finanțare totală disponibila de 207 milioane de euro.

BRUA reprezintă, între altele, o contribuție românească importantă la creșterea securității aprovizionării cu gaze naturale a UE, prin diversificarea surselor de aprovizonare cu gaz natural a Europei Centrale. În perioada următoare, Colegiul Comisarilor ar urma să adopte o Decizie de Implementare prin care este stabilită lista de proiecte propuse pentru finanțare, ca mai apoi să se semneze granturi individuale cu fiecare promotor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *